Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek rankedów

nextniewiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chcesz dobrą rade, to nie graj jeszcze rankedów. Pograj jeszcze duużo normali, a wtedy zabierz się dopiero na rankedy. Dodatkowo jeśli nie masz full runek, to nie mamy o czym rozmawiać. 

279981407253602336505.png
Opublikowano

Proponuje Ci jeszcze pograć normale nim zaczniesz grać rankedy.

Spróbuj sobie wymainować jakieś postacie i nimi graj rankedy(tak najłatwiej).

O runach nie będę mówić, bo to podstawa każdego 30lvlowca ;-)

Co tu ogólnie dużo mówić... możesz też grać z kimś duo.

Opublikowano

Jeśli chcesz dobrą rade, to nie graj jeszcze rankedów. Pograj jeszcze duużo normali, a wtedy zabierz się dopiero na rankedy. Dodatkowo jeśli nie masz full runek, to nie mamy o czym rozmawiać.

Runki wcale tak duzo nie znaczą

Opublikowano

Nie nie można, musisz być przygotowany na grę na każdej pozycji. Jeśli support Ci nie odpowiada to zapomnij o lidze wyższej niż złoto. W sumie jak będziesz uparty to i czalendżer będzie twój.

A co do tematu to nie podobają mi się wypowiedzi wyżej. Jak masz 16 championów i runy, które umiesz wykorzystać (bo runy SĄ WAŻNE, nie słuchaj tych bredni) to zaczynaj od razu, a nie baw się jak szekspir czy ktoś tam w "grać czy nie grać". Jak nie będziesz grał to nigdzie nie zajdziesz.

sygna.png

Opublikowano

Zaczynaj od dziś, jeżeli wbileś ten 30 poziom to myślę że dasz sobię radę (Również bałem się jak ty, ale teraz gram te rankedy jak normale), tylko pamiętaj o runach ponieważ są one bardzo ważne.

xxx

Opublikowano

500 win normal i idź na rankedy ;p 

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

Co to za dziwna rada? Ja mam dopiero 280 wygranych normali, a jestem Gold II.

@topic

Na twoim miejscu gralbym rankedy od razu, ponieważ zobaczysz jak to sie odbywa i gdzie Cie wrzuci ;)

Na5tyczek_eune_10_6.png

Opublikowano

Zagrałem sobie jednego. Wygrałem, ale zostałem zmuszony zagrać supportem. Byłem ostatni do pickowania. Można to jakoś zmienić?

Kolejka w lobby jest losowa.

Miałem 80 normali jak grałem placementy i wbiłem G3 po 10 pierwszych.

@top

Jeżeli czujesz się na siłach, masz swoje mainy to graj rankedy. Tak czy owak jeżeli zasługujesz na wyższą ligę to wyjdziesz z obecnej :)

Opublikowano

wszystko zależy od Ciebie

powiedz nam jak wchodzi twoja farma itd. podaj nam ulubione postacie a powiemy Ci gdzie możesz trafić z takim skillem. jeśli to Cię zadowoli - graj. jeśli nje - ćwicz :)

rbd2t1.png

Opublikowano

z farmą nie mam problemów, na normalach wychodziłem często z najlepszą. moje ulubione postacie to Diana, Nocturne, Jarvan, Kha'zix, Quinn, Renekton, Trundle i może jeszcze Caitlyn.

Opublikowano

Większego bullshitu nie słyszałem.

Idź od razu na rankedy i graj jak najwięcej. Nie musisz od razu wygrywać ale nabierzesz wprawy i szybciej wbijesz wyższą ligę.

Opublikowano

Wczoraj wbiłem 30. Dzisiaj mam zamiar zacząć grać rankedy. Proszę o jakieś porady dla początkującego na rankedach.

Już Ci wszystko objaśniam. Wchodzisz do champion select i jak najszybciej musisz napisać "MID OR FEED" (koniecznie z capsem). Jak ktoś nad tobą picknie mida to piszesz mu po polsku "TY RUDY CWELU"  a potem po angielsku "ok i go troll" . W momencie pickowania bierzesz na pierwsze 30s zileana, żeby twoi teamaci myśleli że będziesz trollował. Ale naprawde w ostatniej sekundzie zmieniasz na teemo w jungli bo boisz się o strate LP. W trakcie gry nie zapomninaj wyzywać swoich teamatów np. KS NOOB, NICE HELP NOOBS, NOOB JUNGLER 0 GANKS, SURR AT 20 PLS, REPORT THIS BOTLANE. Myśle, że to tyle z ważniejszych rzeczy. GL HF

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Ja wszedłem do golda bez runek ( były jakieś 15 ad 7 armora i 8 resistów )

Więc jest o czym rozmawiać

Na rankedzie liczy się skill i nie obrażaj innych bo to nic nie da pamiętaj !

http://www.lolking.net/summoner/eune/41603982

Chcesz 1 vs 1 do 1 towera/ first blooda? Pisz na nick podany na lolkingu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...