Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hasło na sub kanały + nowe kanały na dole (temporary)

kamil524xymyt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z kanałami.

1.Powiedzmy że założyłem kanał "1" z hasłem, i w nim są sub-kanały, zwykły użytkownik nie może wejść na główny kanał ale może wejść na sub-kanały tego pokoju nie znając hasła, jak to zmienić ?

2. Jak zrobić żeby użytkownicy mogli robić kanały jedynie na SAMYM DOLE TS'a, aktualnie mogą mi robić takie kanały nawet na spacer. Jak to zablokować?

Pozdrawiam 

sygnablack.gif

Opublikowano

1. Nie wiem o co Ci chodzi nawet ^^

2. W permach masz pewnie że jakaś ranga może tworzyć kanały wszędzie musisz zmienić aby mogla tworzyć tylko tymczasowe 

Ale jak to w permach ustawić właśnie ;P ?

a co do 1 pytania to nie wiem czy to jest na każdym serwie czy tylko u mnie, i czy to wgl jest błąd :) ?

sygnablack.gif

Opublikowano

Jeśli to naprawi mój błąd to mam masę rang do edycji.

Sprawdzę i dam znać czy pomogło, a tymczasem dzięki za pomoc :)

Kazda ranga powinna być właśnie tak ustawiona aby nie mogła tworzyć kanałów stałych 

Opublikowano

Kazda ranga powinna być właśnie tak ustawiona aby nie mogła tworzyć kanałów stałych 

Ok świetnie, jeśli chodzi o ten problem to mam go już z głowy.

A co do tego 2. Czy da się zrobić tak:

Wzór:

1. Kanał (założone hasło)

-subkanał

-subkanał 2

Żeby użytkownik nie mógł wejść na subkanały? Żeby mógł to zrobić dopiero po wpisaniu hasła do głównego kanału ?

sygnablack.gif

Opublikowano

Żeby użytkownik nie mógł wejść na subkanały? Żeby mógł to zrobić dopiero po wpisaniu hasła do głównego kanału ?

Czegoś takiego nie można zrobić.

Musisz założyć hasło na tych subkanałach.

1.Powiedzmy że założyłem kanał "1" z hasłem, i w nim są sub-kanały, zwykły użytkownik nie może wejść na główny kanał ale może wejść na sub-kanały tego pokoju nie znając hasła, jak to zmienić ?

Usuń zwykłym użytkownikom uprawnienie:

b_channel_join_ignore_password

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...