Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki terenza - 2 problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem nr 1:

Próbowałem naprawić średnie, których nie było w broniach. Robiłem wszystko wg instrukcji. W navicat miałem ta wartość "-1", przekonwertowałem, wysłałem do plików serwerowych (folder db) i zrestartowałem maszynę.

Niestety nic nie pomogło. Posprawdzałem jeszcze raz te item_proto. W plikach serwerowych wszystko było ok, ale w Navicat nadal była wartość "0", tak jakby nie zapisało zmian. Nie wiem co jest tego przyczyną :/

Problem nr 2:

Maszyna włącza mi się bardzo długo. Czas miedzy włączeniem maszyny, a zalogowaniem trwa z dobre 5 min.

Tuż przed logowaniem pojawiaja się dziwne błedy.

Prosiłbym o pomoc, bo z tego co wiem, to pliki powinny ładować się bardzo szybko, a ja tak miałem tylko przy pierwszym uruchomieniu.

1png_erwaehs.png

Opublikowano

1- dodaj ręcznie w navicat średnie, tzn zmien wartość w każdej broni na 30 i 75 lv i zapisz zmiany.

2- Nie wiem, może zła wersja FreeBSD, też się podpinam pod błąd nr.2 bo też go mam :/

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Opublikowano

1- dodaj ręcznie w navicat średnie, tzn zmien wartość w każdej broni na 30 i 75 lv i zapisz zmiany.

Nie działa :/

Opublikowano

1. Zamiast "1-", masz dać "-1" :D wartość na samym końcu item_proto w navicat.

2. Możesz się zalogować normalnie ?

Jak tak to wejdź tam gdzie konfigurujesz adresy ip na hamachi itp itd ... i zmień hostname na krótsze.

Jaką masz maszynę ? Specyfikacje pc

Opublikowano

Zapisales i zrobiłeś reboota ?

Tak. Próbowałem już zapisać i zresetować, zapisać potem po "/stop" dać "/start" albo jeszcze przed tym "etc/rc.d/netif restart" 

no i nie działa :(

1. Zamiast "1-", masz dać "-1" :D wartość na samym końcu item_proto w navicat.

2. Możesz się zalogować normalnie ?

Jak tak to wejdź tam gdzie konfigurujesz adresy ip na hamachi itp itd ... i zmień hostname na krótsze.

Jaką masz maszynę ? Specyfikacje pc

1. Oczywiście chodziło mi o "-1", błąd w poście.

2. Tak, loguję się po tych 5min. Krótsza nazwa nic nie daje :/

Parametry kompa:

Procesor: AMD Athlon ll x3 435  2.90 GHz
4GB Ram
Windows 7 Home Premium SP1 (64 bit)

W VirtualBox na serwa przeznaczyłem 2048 GB

Opublikowano

zobacz jaką nazwe masz w rc.conf czyli wpisz ee /etc/rc.conf i na samym koncu masz nazwe, ja zmienilem nazwe i bylo wszystko ok, jbc ja ustawilem localhost i w drugiej tabeli com.

Opublikowano

Chciałem dziś znów pobawić się z plikami, ale nawet nie mogę ich uruchomić.

Pojawia się błąd:

2png_ershxqr.png

Opublikowano

Żeby nie pisac nowego tematu - następujący problem z tymi plikami.

Pliki na dedyku, po wybraniu postaci wywala do menu z wyborem serverów. Na 2 klientach to samo, lanucherze też.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...