Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z internetem

IsDynamic

Pytanie

Opublikowano

Siemka mam tak sprawe mam kompa i na nim był windows xp i chciałem zrobić format dysku c i wgrać windowsa 7 i zrobiłem format wgrałem win 7 i było ok włączam kompa i patrze nie ma neta i nie wiem dlaczego bo mam ruter w salonie i jest od podłączony do komputera w salonie i ja u siebie na górze w pokoju mam taką mała antenke iktóra mi łapie wi fi ale po formacie i instalacji systemu nie wyszukuje mi sieci wi fi co mam robić ?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W menadżerze urządzeń jest zakładka karty sieciowe i tu będziesz miał tą kartę lub jeszcze może się pojawić w pierwszej zakładce "inne urządzenia". A do menadżera możesz wejść wpisując "devmgmt.msc" w uruchom.

Zrobiłem to wziłem sterowniki i akutalizu sterowniki i pokazało mi się że sterowniki sa aktualne

Opublikowano

Hej,

Tak jak kolega wyżej napisał - wejdź do menadżera urządzeń, naciśnij na "karty sieciowe" - rozwinie ci się lista, z sterownikami do karty sieciowej które powinny być zainstalowane. Jeśli jest przy nich pytajnik, to oznacza że ten sterownik nie jest zainstalowany - kliknij na niego prawym, wejdź w właściwości, kolejno w zakładkę szczegóły i identyfikatory sprzętu. Skopiuj klucz który tam jest (pierwszy), przykładowo: "PCI\VEN_1969&DEV_2062&SUBSYS_20621849&REV_C1". Wklej ten klucz w wyszukiwarkę google, wyszuka ci sterownik który powinieneś pobrać - po pobraniu zrzuć na pendrive'a i zainstaluj na komputerze.

Pozdrawiam,

WetiZe.

1iiv6g.png

Opublikowano

W menadżerze urządzeń jest zakładka karty sieciowe i tu będziesz miał tą kartę lub jeszcze może się pojawić w pierwszej zakładce "inne urządzenia". A do menadżera możesz wejść wpisując "devmgmt.msc" w uruchom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...