Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co mam zrobić?

Vovage

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Ostatnio nie wiem co się stało, ale gra w ogóle mi nie idzie, Jeszcze niedawno miałem promo do S4 a teraz ledwo co S5 mam(0lp). Co mecz przegrywam. Nawet jak będę mieć staty 20/1 to i tak nic nie zrobię bo reszta teamu gdy ja padam rozpływa się. Więc jak ja nie ogarniam = surrender 20 min zazwyczaj. Ostatnio gram z brązami 3,2 oraz mam bardzo niskie mmr. Nie wiem co na to poradzić. Próbowałem grać top/mid/jungle, ale to nic nie dawało jak już w 8 minucie potrafiło być 0-7. Są też takie przypadki, że start jest spoko, ale przeciwnicy w tf niszczą mój team doszczętnie( brązy w moim teamie focus ten kto ma mało hp/jest bliżej). Proszę podać mi jakieś postacie/poradniki jak z tego bagna wyjść. Majnuje mida, ale oczywiście "pick order noob" i potem płacz i wyzywanie wszystkich od noobów. Z moim win rate 60% w przeciągu 4 dni zrobiło się 41. Proszę o pomoc jak mogę najlepiej wybić sie z tego. Jakimi postaciami grać, na jakiej lini oraz jak "carrować takie gry". Aktualnie na 1 wygrany ranked przypada 5 przegranych.

PS. nie gram jakoś super dobrze, ale moim zdanie zasługuje co najmniej na golda, zawsze podchodzę do gry optymistycznie, ale niekiedy po prostu się nie da. Według mnie w tej grze nie liczą się umiejętności tylko szczęście do teamu,

Opublikowano

graj duo z kolega, lub normale jak Ja, odpuściłam po 200 meczach w silverze aktualnie 3 promocje zjebane do golda i siedze z 17 lp w silver I.

Opublikowano

Też tak mam ... startowalem silver 4 w 2 dni wbilem gold 5 po miesiącu platyne a nagle jeb - losestreak 30 gier !

i mam gold 5 a bylem plat

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

Z kolegą odpada, bo gdy my gramy razem to dobiera nam lepszych przeciwników i wtedy jeszcze ciężej, a mu daje mniej lp (kolega plat 4)

Specjalista
Opublikowano

ladnie carruje garen na topie skadasz palke a potem full tank albo mundo na supp full tank do trudniejszych champow polecam zeda, albo easy win akali nafeedujesz sie na midzie i papa

Opublikowano

Z kolegą odpada, bo gdy my gramy razem to dobiera nam lepszych przeciwników i wtedy jeszcze ciężej, a mu daje mniej lp (kolega plat 4)

Jeśli chcesz szybciej skończyć z Silverem to namów kolegę na kilka Duo i może Ci się uda wybić... bynajmniej ja takie możliwości nie mam i siedzę w Bronze! :/

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Z tym, że w late garen jest słaby, może i w early i middle niszczy, ale później jest zbyt słaby na cokolwiek. Do gry na topa polecam właśnie jego, jeśli rzecz jasna chcesz niszczyć z początku. Nie powinno się na niego składać nic pod DMG, ponieważ już sam w sobie ma nice 'dimejdż', ale jeśli jesteśmy pewni wygranej linii możemy się pokusić o czarny tasak (ang. black chopper?). Jeśli nauczysz się dobrze grać garenem, late nie będzie :). Kolejna postać to Darius, standard, ja z początku raszuję hydrę, a następnie słoneczną pelerynę (ang. sunfire). Kolejna postać - Riven, mimo ostatnich nerfów na tarczę i bodajże "Q" wciąż jest silna i potrafi bić ostro. Jaxxx, najpierw buduję kordeas z bigleweater (?? nie pamiętam jak to się pisało), następnie moc trójcy (trinithy - również nie pamiętam pisowni), kończę robić ostrze zniszczonego króla (destroy king blade?? - chyba, w wolnym tłumaczeniu) i miecz-pistolet hextech (sword-gun hextech?? - chyba, wolne tłumaczenie). Kiedyś postacią niszczącą, a zarazem doprowadzającą do szału był Master Yi (patrz awatar, skórka Samurai Yi).

Co do reszty, tak jak zostało już napisane duo, mimo wyższego poziomu trudności tak będzie już chyba lepiej.

Co?

Opublikowano

Nie zawsze jest tak, że każdy mecz da się wycarrować, czasami po prostu odpuszczasz i tyle, grasz następny. Pisanie tematów na forum, jak to źle jest na Lolu nic nie da, jeśli nie będziesz grał dalej. Zawsze trafisz na retard kids czy też noob, troll team ale najlepiej zrób /mute i graj dalej. 

Najłatwiej w sumie wyjść z dywizji na Midzie/Topie/Jungli ;)

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...