Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym nagrywacie, czym obrabiacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki program polecacie do nagrywania ? 

Nagrywam frapsem,ale filmiki nawet po skonwertowaniu sporo zajmuja ...

Czym obrabiacie filmiki ? Jaki program jest dobry do obrabiania filmow ? 

Chodzi mi o DARMOWE programy

Edit : Offtopujecie.Szukam "darmowego" programu innego oprocz fraps,lecz nie jakiegos dennego tylko taki ktory byscie polecili DARMOWY

ie068n.jpg
Opublikowano

Nagrywam programem Action Mirills, a obrabiam w Camtasia Studio.

Z darmowych raczej nic ciekawego nie znajdziesz. ;)

Opublikowano

Zacznijmy od tego że bez darmowego programu nie masz co zaczynać cokolwiek. Jeżeli chcesz żeby twoje filmy wyglądały i brzmiały za razem to musisz w to trochę hajsu naładować. Nagrywanie - Action!(ciągle aktualizacje itp. itd.) ew. Fraps jeżeli masz dobry sprzęt. Co do obróbki, dwa programy Sony Vegas i Adobe Premiere, tu już twój wybór. Mi przypadł bardziej do gustu Premiere, ze względu na łatwe połączenie pomiędzy resztą programów Adobe(Photoshop, After Effects) nie trzeba się z nimi bawić, tylko wszystko ładnie się ze sobą zgrywa.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Nagrywasz Frapsem i prosisz o darmowe programy? Nu nu nu ;)

Nagrywam Action! (dostałem w ramach współpracy :P) 
Obrabiam w Sony Vegas Pro 12, ale planuję przejście na HitFilm2 (mam licencje, tylko muszę ogarnąć obsługę :P )

@up. 
Action i tak bije frapsa na głowę, jeśli chodzi o nagrywanie Let's play etc. W Action możesz nagrywać dźwięk do innej ścieżki (pokazuje się podczas edycji), co bardzo ułatwia montaż a frapsowi tego brakuje ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

@2up

Niektórzy po prostu wolą Frapsa bo ma minimalistyczny wygląd i jest prosty w obsłudze. Tylko do frapsa trzeba dobry sprzęt bo je komputer podczas nagrywania.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Z darmowych programów nie ma nic ciekawego, możesz ewentualnie piracić oryginały(każdy program znajdziesz, czy to action!, czy też full zestaw adobe premiere)

@

Ja sam korzystam z Action! do nagrywania, a do obróbki Sony Vegas Pro 8, lub Adobe Premiere(cały zestaw, dużo częściej go używam)...

graphic.png

Opublikowano

Jaki program polecacie do nagrywania ? 

Nagrywam frapsem,ale filmiki nawet po skonwertowaniu sporo zajmuja ...

Czym obrabiacie filmiki ? Jaki program jest dobry do obrabiania filmow ? 

Chodzi mi o DARMOWE programy

Edit : Offtopujecie.Szukam "darmowego" programu innego oprocz fraps,lecz nie jakiegos dennego tylko taki ktory byscie polecili DARMOWY

Jeżeli chcesz darmowy program do obróbki to nie pozostaje nic innego jak zwykły movie maker.  

Dłuższej grafiki się nie dało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...