Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe FPS w Lolu.

robkun12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj kupiłem nową karte graficzną GeForce FX5600, przykręciłem zainstalowałem sterowniki i chciałem sobie pograć w LoLa, ale jest problem mam 47Pingu i 4-7FPS :/, nie da sie tak grać dlatego was pytam co moge zrobić żeby zwiększyć FPS do przynajmiej 15-20. Mój komputer:
1GB Ram
Procek:Intel Celeron D 335, 2.80GHz
Karta Graficzna:GeForce FX 5600 XT
DirectX:9.0

nie wiem dlaczego mam aż tak mało FPS i duży ping, wszystko mam na Najniższych ustawieniach ale nadal to samo. prosze o odp

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

Tak czy siak dokup Ramu, bo to jest zdecydowanie za mało. 2GB to minimum przy dzisiejszych systemach, a co dopiero gry.

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak czy siak dokup Ramu, bo to jest zdecydowanie za mało. 2GB to minimum przy dzisiejszych systemach, a co dopiero gry.

Jak to 2 GB minimum na lola ?! Ja mam 1024 MB ramu i mam 15-20 fps karta graficzna-ati readon 9600

Procesor-intel pentinium 4 2,8(jednordzeniowy)

I mam te 15-20 fps-ów na detalach wszystko na low a postacie na wysokie . A z programem „Gboost”(polecam nawed Multiplayguy go używa) podnosi mi do 20-30 fps-ów .

Opublikowano

Holly shit , z takim sprzętem w ogólę się ci lol odpalił

później czekamy 15 min aż się gra załaduje Kappa

Po pierwsze dokup chociarz 

te 3gb ramu dd3 lub ddr2 (dla ciebie lepiej w sumie ddr)

procesor już zostaw choć i tak RIP in Peace 

ale ta karta graficzna 256mb przeraziłem się.

Może zrób OC w biosie .

Opublikowano

Holly shit , z takim sprzętem w ogólę się ci lol odpalił

później czekamy 15 min aż się gra załaduje Kappa

Po pierwsze dokup chociarz

te 3gb ramu dd3 lub ddr2 (dla ciebie lepiej w sumie ddr)

procesor już zostaw choć i tak RIP in Peace

ale ta karta graficzna 256mb przeraziłem się.

Może zrób OC w biosie .

A to było do mojego poprzedniego postu czy do autora tematu ? :) Ja na początku myślałem ze będe miał na mojim kompie lagi jak w dupie a gdy zobaczyłem minimalne wymagania to się mniej już przeraziłem...myślałem ze większe wymagania ;)
Opublikowano

Polecam program Game booster, dodaje od 10-20 fps, wyłącza wszystkie zbędne procesy etc.

Tutaj się nie zgodzę, poprzez wyłączenie Aero fps w lolu spada jeśli się gra na ''bez ramek'' polecam zmienić na pelny ekran jeśli owa opcja jest włączona a tryb aero jest wylaczony

Opublikowano

@up 1 i 2

Nie którym pomaga nie którym nie więc nie potrzeba się kłócić :P ja kiedyś uzywałem gameboostera do gothica 3 i róznicy nie widziałem ale inna osoba mogła widzieć róznice .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...