Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Xerath vs kassadin

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Oddalem xeratha po reworku, teraz zamierzam oddac kassadina(troche kiepsko sie nim gra) i jak zwroca mi te ip to kupic sobie xeratha?Moze cos innego na mida?

Opublikowano

Możesz go kupić jednak ja polecam Ci Ziggsa jeżeli nie masz

plusy

• poke
  • global ult
  • duży dmg
  • podrzut z w
  • slow
  • małe cd 
Opublikowano

Teraz strasznie cisnie akali.

Po 6 lvlu mechanika całkowicie sie zmienia, a na combo zdejmiesz kazdego papiera.

Najwiekszym minusem jest early game

image.png 

Opublikowano

@UP ale piszesz o xerathu?

Chyba wezmę xeratha, nie chcę mi się zbierać 6k na ziggsa.

A tak btw. nauczy mnie ktoś trafiać ultem xeratha?

Opublikowano

Dziekuje za rady koledzy ale jak juz wczesniej pisalem nie chce mi sie zbierac tych 6k na ziggsa.Pozatym wczesniej nim gralem i jakos nie przypadl mi do gustu,mimo ze wygrywalem linie.Ja tu sie pytam o Xeratha zreworkowanego i co o nim sadzicie :D ?

Opublikowano

Co sądzimy? Że gorszy od Ziggsa

Wiem ze gorszy ale sie napalilem na tego xeratha

A ziggs mnie wkurwia troche :D

Ja sie pytam co tak ogolnie sadzicie o zreworkowanym xerathu

Opublikowano

Polecam Gargas na mida, jak wyjedzie z brzucha i walnie beczką to połowa hp mi gdzieś znikła. Akali jest dobra jak i rzecz jasna Ahri. Wytworzyli taki wynalazek jak Vel'Koz, który ponoć jest strasznie silny (ale to opinie innych, nigdy go nie spotkałem). Pokusić się Yasuo na mida? Nie mam pojęcia, ale na topa i tak fajny.

Co?

Opublikowano

@UP yasuo mam,velkoza mam akali mam i ahri tez mam i gragasa tez mam(nie weim jak jest taki mocny bo mi jest go dosc latwo skontrowac)

A mozecie mi napisac cos o xerathu co sadzicie o nim na mida?

Opublikowano

Tak na poważnie to tylko mój kolega grał Xerathem, ale twierdził, że mu się nie podoba, więc na temat jego Ci nie pomogę, ogólnie tylko kilka razy spotkałem go w grze i nie był jakiś taki strasznie mocny (możliwe, że to ze względu, iż nie gram rankedów i często dobiera mi nooby do gry).

Co?

Opublikowano

Jak chcesz to kup, nie jest taki zły i podobno ma dostać znowu reworka, więc będziesz go mógł oddać potem ;p

A zamiast xeratha to poleciłbym LeBlanc.

+Dash
+Łańcuch który slowuje a potem snaruje
+Przy nalozeniu Q i obojętnie jakiego czaru silenc i dodatkowe dmg
+Ulti ktore kopiuje skill ostatnio uzyty i baardzo niski coldown tego ulti 

+OP

Ap carry /ad carry zjada w sekunde 

-simple target (tylko dash ma aoe)

Opublikowano

Xerath

+pasywa co auto atak daje ci mane.

+ silne skile

+ duży zasieg skili

+ ult

+Stun

-Papierowy wystarczy że go zgankują.

-łatwo ominąć jego skile

- ult można łatwo uniknąć.

Opublikowano

Ok zastanawiam się jeszcze nad lissandrą (lb już posiadam)

Z tym ulti chyba nie będzie tak źle bo łopatologicznie wydedukowałem że jak złożę rylaila to slowuje i łatwiej trafić

Opublikowano

Ziomek, ale my widzimy że ty się już tak napaliłeś na tego Xeratha, że jakby Ci ktoś nawet napisał 'jak złożysz buty, to szybciej chodzi' to już byś sobie wmówił że powinieneś go kupić. Jak się nim tak strasznie jarasz, to nie potrzebujesz naszej pomocy, po prostu go kup.

Fajny champ, nie jest ponad metą, ale może akurat w twoich rękach będzie przepotężny. Spróbuj.

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

To albo ja jestem slepy albo tam nic nie pisze o tym,ze znowu ma dostac reworka.To chyba opis jego terazniejszego reworka(taki jaki teraz jest)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...