Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie na youtube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jest wymagane zeby zarabiac na youtube ? 

Slyszalem ze potrzeba miec iles tam widzow czy cos.Czy jakies kryteria ? 

Na swoim koncie mam 4 filmiki.Jakies tam bzdury wrzucalem.

I zobaczylem ze 4 filmik ktory wrzucilem ma ikonke zieloną z "dolarem" - "zarabia"

Dopiero 4 filmik i juz moge zarabiac ? 

Mam niecale 3500tys wyswietlen lacznie

Jak zmienic nick ? Niby zmienilem nick,ale nadal w linku do konta jest taki jak wczesniej 

Edit : Lemart.Czemu sadzisz ze zarabianie na youtube jest bezsensowne.Czasochlonne ? Co za problem obrobic filmik.Zajmie to moze 30min.A skoro lubie grac w gry komputerowe to niema problemu wlaczyc frapsa;P i obrobic + pogadac od czasu do czasu do mikrofonu

ie068n.jpg
Opublikowano

Zarabiać na YT możesz już od np. 200 widzów i iluś tam wyświetleń. Zależy jaką firmę partnerską wybierzesz. Tylko pamiętaj im mniej widzów i wyświetleń tym mniejsza szansa że cokolwiek zarobisz. Małych YouTuberów przyjmuje RPM Network oraz Digital Minds. Chyba że wolisz poczekać aż wbije Ci ponad 1k widzów i będziesz miał około 200-300 wyświetleń na filmiku, wtedy możesz śmiało uderzać do Curse. Tylko pamiętaj, zawsze czytaj umowę. To jest najważniejsze, bo tak na prawdę tj. podpisujesz umowę o pracę i warto jest chyba znać jej szczegóły.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

RPM network nikt z mózgiem nie poleca, nie dość że musisz mieć 1k wyświetleń przy jednym filmie, żeby dali Ci hajs, to jeszcze dostajesz jakieś drobniaki. 

Masz 4 filmy i 3.5k wyświetleń ? Czemu myślisz już o zarabianiu ?

Sam mam 51 filmów, 31k wyświetleń i zarabianie przez youtube jakoś mnie nie ciągnie, bo wiem że gówno bym zarobił. 

Zarabianie na tubie jest czasochłonne, i mało opłacalne. Dlatego sporo ludzi na youtube daje do filmów reflinki, czy to do zakupu danej gry, czy po prostu do rejestracji za którą dostaje pieniądze. 

Na początku polecam tą drugą opcję - reflinki. W ciągu miesiące spokojnie mogę wyciągnąć ponad 140zł, z samych reflinków.
Pisz na PW/GG wyjaśnię co z tymi refami.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

@up

To zarabianie zależy chyba od tego czy owa osoba chce się z YT utrzymywać nie używając do tego woli widzów że jak chcą(bo nie zmusisz ich) to się zarejestrują z reflinka.

Jeżeli chce zarabiać tylko jakieś symboliczne kwoty i mieć opcje partnerskie, to dlaczego nie?

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

ale ja mu nie bronię zarobić na wyświetleniach, jedynie podałem lepszą metodę przy małych "obrotach" ;)

A opcje partnerskie można już mieć bez podpisania cyrografu z jakąkolwiek siecią itp.  (wiem, bo mam )

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jeżeli on na 4 filmach ma 35k to przy dobrym CPM może mieć nawet 40$. Zależy od partnera. Ostatnio słyszałem że Curse ma bardzo dobre warunki i przy tym samym przykładzie mógłby mieć 50$ bo mają prawie 2$ CPM, a rozliczają się z ludźmi w 90% dla ciebie i 10% dla firmy.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

ale on ma 3.5k, a nie 35k.

Swoją drogą, Curse : 

You need at least 1000 subscribers and 4000 views in the last month or 8000 views in the last month to be eligible.

A on 8k nawet łącznie niema.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ah, ok. Co nie zmienia faktu że na 4 filmiki to dużo i ma potencjał.

sAGxRQg.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...