Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lasthity

Readlord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

W normalnej rundzie uczę się farmić tak jak xPeke lub ludzie na rankedach.

Ile co 10 minut powinienem mieć max. Farmy?

Opublikowano

Ludzie na rankedach soloq farmią zależnie od dywizji. Jako że niżej ludzie popełniają wiele błędów, to stawia się bardziej na fragi. Natomiast im jesteś wyżej, tym głupsze akcje kończą się dla ciebie gorzej i lepszą opcją jest zdobywanie golda poprzez farmienie (defensywna gra).

Max. farmy na lane jest zależny od tego czy zbierasz dodatkowo stworki z jungli. Zakładając że nie masz takiej możliwości, to wyliczenie tego maximum nie sprawia większego problemu - więdząc co ile wychodzą miniony. Natomiast obliczenie max. farmy wliczając w to junglę raczej nie jest możliwe, bo to wszystko zależy od tego jak dużo z jungli zdążysz zebrać i wrócić na lane nie tracąc farmy, szybkość czyszczenia farmy w jungli, oraz od tego czy jungler ci na to pozwoli.

Tu masz tabelkę farmy na lane: 

http://images.wikia.com/leagueoflegends/images/6/65/Perfect_Creep_Score.png

Chociaż myślę że jak policzysz w ten sposób '[minuta*10]/2', czyli dla przykładu w 10minucie będziesz miał 50 farmy, to nic złego się nie stanie.

League of Legends

Opublikowano

I ile powinienem mieć farmy yasuem w jakiejś 10 min?

generalnie nie ma określonej wartości, wszystko zależy od twojego championa, enemy championa, aktywności junglera, jednak

przyzwoitym wynikiem w 10 minucie będzie 75-90 max.

Opublikowano

Yasuo na midzie mam tak często 80/90 farmy i całkiem lekko :) Jak już zaczynasz składać statika to masz ten dmg z Q więc łatwo farma idzie. Osobiście jestem zwolennikiem farmienia i gdzie sojusznicy jak i przeciwnicy mają ~150farmy ja mam ~200+ :v Kumple mówią, że jedynie farmić umiem :D

Więc tak z 10cs na 1min jest całkiem dobrze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...