Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot/ Szukanie Piksela/atak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można tu w ogóle pisać? xP Jeśli tak to proszę o pomoc przy bocie.Mianowicie, muszę zrobić coś takiego:

Szuka piksela

jak nie znajdzie szuka dalej

jak znajdzie:

podjeżdża na niego myszką i klika(atakuje).

Mało znam się na tych językach programowania, także proszę pisać "mniej zaawansowanie"

farcry3largevergemedium.jpg
Opublikowano

mało efektywne będzie bo będzie tak

że musi przeskanować obszar np masz rozdzielczość okna 800pix na 600 pixeli

znaczy tyle ze program sprawdza 480000 pixeli

Opublikowano

I robi to ze 3 min...

szybciej bedzie szukac pixeli (jesli koniecznie chcecie to robic) ograniczajac obszar poszukiwan do jakiegos obszaru...

Mozna uzyc kombinacji polecen

PixelChecksum z PixelSearch

Tak czy inaczej szukanie po pixelach jest raczej zlym wyjsciem jesli chodzi o gry wymagajace od nas szybkiej reakcji :P

Opublikowano

To czy dałby ktoś rade coś takiego zrobić???

Daloby rade? - tak

Sa 2 "ale". Prawdopodobnie skrypt zbyt wolno bedzie dzialal zeby zrobic z tego uzytek. (pisze prawdopodobnie bo po okrojeniu obszaru poszukiwan skrypt moglby znacznie przyspieszyc, no i oczywiscie szybkosc "poszukiwan" zalezy w duzym stopniu od Twojego procesora)

Gotowca nie bedzie. Podalem Ci funkcje ktore moga pomoc - reszte wymysl sam.

Czemu gotowca nie bedzie? -bo nie mam czasu i nie wiem z jaka gra ma to dzialac.

Opublikowano

życze powodzenia.

1. znalezienie kolor pixela który jest unikalny dla moba a nie pojawia sie w texturze tła lub setów innych graczy jest niemal niemozliwe.

- musiał byś szukac unikalnych 2 lub 4 pixeli obok siebie.

2. mob jest trójwymiarowy wiec tych zestawów unikalnych pixeli potrzeba wiecej.

- na każdego moba po kilka.

3. mob sie porusza.

- wiec zwykłe pixelsearch nie wchodzi w rachube bo zanim skonczysz analizowac jedną linię pixeli one same się przesuną w prawo lub lewo.

można robic sceeny ekranu i analizowac je w pamieci ale taką metodą zarżniesz kompa w dwie minuty.

4. czasem kolory są "zakłucane", rożne efekt świetlne powdują ze stają sie jaśniejsze, bladsze lub iskrzą sie

takich drobnych komplikaci jest jeszcze kilkanaście, ale nawet jak by ich nie bylo to szukanie pixela trwa tak wolno ze głowa boli

Opublikowano

mialem nadzieje ze mowimy o grze 2d...

daj sobie spokoj z botami do metina w AutoIT.

Zastanawia mnie tylko po co chcesz robic bota do metina skoro w sieci krazy tyle gotowych... poszukaj a na pewno znajdziesz cos dla siebie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ostatnio podałem całego bota do metina tylko powstawiać sobie koordynaty

tak na pałe piszecie i nawet się nie zastanawiacie ? kto każe szukać cały obszar okienka i sprawdzać piksel po pikselu !! a nie wystarczy szukać w określonym obszarze i co powiedzmy 10 pixeli

przeszukanie nawet i całego okienka nie jest takie strasznie długie jak piszecie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ostatnio podałem całego bota do metina tylko powstawiać sobie koordynaty

tak na pałe piszecie i nawet się nie zastanawiacie ? kto każe szukać cały obszar okienka i sprawdzać piksel po pikselu !! a nie wystarczy szukać w określonym obszarze i co powiedzmy 10 pixeli

przeszukanie nawet i całego okienka nie jest takie strasznie długie jak piszecie

to Ty sie zastanow nad tym co piszesz... pixelsearch w tej opcji bedzie nieefektywny.

Opublikowano

przy dobrym algorytmie tak , nie wiem jak w metinie2 ale ja w większości botów co robię ( Aion ) do szukania mobów używam TAB i przemieszczanie się bota ( losowo wokoło punktu startu albo po waypointach wczesniej nagranych ) , dopiero potem odczytuje nazwę moba, hp, lvl , typ jeśli potrzeba, odległość i wszystkie inne potrzebne mi dane by zaatakować albo ignorować i szukać dalej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Moim zdanie lepiej użyć funkcji ImageStreach, gdzieś na forum widziałem TUT, jak jej używać...

Najsłabszym ogniwem w każdym zabezpieczeniu jest człowiek - socjotechnika.

Czasem najprostsze rozwiązania najtrudniej odnaleźć.

Nie zawsze inni są takimi, na jakich się kreują.

Ilu ludzi tyle opinii na temat otaczającego nas Świata.

Nie pomagam poza forum.

Opublikowano

no tak ale trzeba by dodac widok moba z kilku stron co w sumie nie stanowi problemu, najlepsza opcja to szukanie mobów po nazwie ale dla kazdego tzreba by sobie przygotować obrazki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...