Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - Tworzenie własnej mapy - base point

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam właśnie tworzę własną mapę, jak ustalić base point własnej mapy? ja robię mapy o wielkości 1 x 1 ale jedyne z czym mam problem to jak ustawiać te base point na jakiej podstawie to ustalić? oraz jak ustalić town i żeby to wszystko nie mieszało się z obecnymi mapami, raz wziąłem kopie m1 jinno do basę point dodałem literkę więcej i ta mapa serverowo była jinno ale całkiem inaczej wyglądała ja chcę całkiem osobną mapę z osobnym town i base point, używam world editor z source.

Specjalista
Opublikowano

Kordy mapy ustawiacz w seting.txt strona serwera i clienta.(musi być takie same)

Miejsce respu ustalasz w town.jest gdzieś poradnik do tworzenia map na forum poszukaj.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Kordy mapy ustawiacz w seting.txt strona serwera i clienta.(musi być takie same)

Miejsce respu ustalasz w town.jest gdzieś poradnik do tworzenia map na forum poszukaj.

Człowieku to wie każdy...

Sanushi zrobił dość dobry tutorial, sam kiedyś z niego korzystałem ale zamiast L3DT polecam Unity3D + darmowe assety

http://www.mpcforum.pl/topic/689396-mega-tut-od-zera-do-map-designera/

Dobra już nie trzeba sam się wszystko domyśliłem i mapki chulają ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...