Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Top

S0NikX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na rankedach grywam top/jungle i chce kupic kolejna postac do 4800.

Na topie gram: jax, garen, singed, ryze, malphite, shyvana

chce postać która będzie do mnie pasowała myślałem nad: trundle i rumble

doradzicie cos?

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Według mnie powinieneś spróbować poppy ;D

Jest tania ale pewnie już ją masz. Jedyny minus to brakująca mana ale są na to sposoby ;D. Według mnie ma strasznie przeopowane ulti ale zacznijmy od początku :D

Pasywka daje ci mnóstwo tankowatości :D

Fizyczne i magiczne obrażenia przekraczające 10% obecnej wartości życia Poppy, zostają zmniejszone o 50%. Nie zmniejsza obrażeń zadanych przez budowle.

Q ściąga sporo hp, do tego procentowo co znakomicie sprawdza się na topie (+ dobre combo z trójcą lub rękawicą)

Poppy miażdży przeciwnika i zadaje mu 20/40/60/80/100 (+100% obrażeń od ataku) (+60% mocy umiejętności) plus obrażenia magiczne równe 8% maksymalnego zdrowia jej celu. Suma obrażeń podstawowych plus obrażenia równe określonemu procentowi zdrowia nie mogą przekroczyć 75/150/225/300/375.

W powiększa ci wszystkie potrzebne statystyki na topie :

Biernie: Po otrzymaniu obrażeń od ataku podstawowego lub zadaniu obrażeń takim atakiem, pancerz i obrażenia zadawane przez Poppy zwiększają się o 1.5/2/2.5/3/3.5 na 5 sekund. Efekt ten kumuluje się do 10 razy.
Użycie: Poppy zyskuję maksymalną ilość Chluby Demacii, a jej prędkość poruszania się jest zwiększona o 17/19/21/23/25% na 5 sekund.

E słabo sprawdza się na topie, jest bardzo sytuacyjne bo stun mało kiedy nam wejdzie. Większą role odegra w team fightach i w czasie inicjacji bądź chronienia carry

Poppy szarżuje na przeciwnika i przesuwa go na krótki dystans. Początkowe uderzenie zadaje 50/75/100/125/150 (+40% mocy umiejętności) pkt. obrażeń magicznych. Jeśli przeciwnik wpadnie na przeszkodę, otrzymuje 75/125/175/225/275 (+40% mocy umiejętności) pkt. obrażeń magicznych oraz zostaje ogłuszony na 1.5 sek.

R jest według mnie najlepszym ultem w całej grze. Można porównywać do ulti zeda, jednak to daje więcej możliwości. Można tankować Towery, skillshoty w team fighcie a kiedy już znudzi ci się tak długa nieśmiertelność  po prostu ściągać na combo cel. Idealne do zabijania pod towerem, teamfightu oraz ma pewnie wiele zastosowań. NP kupujesz Widmowy Tancerz by mieć przenikanie lulu cie ulta, ty się ultasz i wszyscy przeciwnicy biją cb nie sojuszników schowanych w tobie.

Przez 6/7/8 sek. Poppy staje się niewrażliwa na obrażenia i umiejętności przeciwników, poza wybranym bohaterem wroga.Jej ataki zadają o 20/30/40% więcej obrażeń wybranej ofierze.

Opublikowano

Rumble, według mnie, wymaga dobrego rozegrania.

Musisz trafić harpunami, w odpowiednim momencie użyć ulti... Nigdy nie ogarnąłem tej postaci, co nie oznacza, że Ty tego nie zrobisz, a jest bardzo silna :)

Ja bym się raczej skupił na kupnie Trundle ze względu na wysoką przeżywalność na linii i w TF, CC oraz przyjemny escape mechanizm :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...