Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Wejdzie mi LoL?

robkun12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś przysyłają mi nową Kartę Graficzną, próbowałem grać w LoLa na Radeon 9250 ale karta jest za słaba, więc poszukałem nowej karty i znalazłem GeForce 5600FX , i nie wiem czy na minimalnych ustawieniach wejdzie mi LoL, mój komputer:

1GB Ram DDR1

Procek: Intel Celeron 335 CPU 2.80GHz ( 1 rdzeniowy)  Socket 478

karta graficzna: Radeon 9250 (dziś będę miał nową GeForce 5600FX )

Nie wiem czy wejdzie mi LoL na GeForce 5600FX, prosze o odp. Jeżeli zły dział to prosze o przeniesienie

Dodam Jeszcze że moja płyta główna to:MSI 865PE Neo2-V (MS-6788)

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

Może na low ustawieniach bedziesz miał te 15 FPS, lecz moim zdaniem to zbędna gra na lagach. Za mało ram/za wolne DDR1, a sama karta graficzną nic nie zdzialasz.

Edit. Z tą kartą graficzną to może nawet gra się nie załaduje, myslalam że ma lepsze taktowanie :D

Opublikowano

Będzie ciężko...
1 GB ram? To strasznie mało. Powinno być chociaż te 2 GB ;)
Może pójdzie na minimalnych ustawieniach. Wyłączenie Cieni, na niskich detalach i powinno chodzić ;)

Jeszcze zależy od tego, czy twoja kartka graficzna obsługuje Pixel Shalders 2.0 ( Czy jakoś tak) ;)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Tak karta obsługuje Pixel Shader 2.0, i chce jeszcze dokupić 1GB ram żeby było 2GB ram, a przy 15-20FPS z wyłączonymi cieniami i na najniższych ustawieniach bardzo są lagi?? ale i tak teraz zbieram na nowego kompa, tylko chciałem sobie teraz pograć dopóki zbieram na nowego PC

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

Nie zmiania to faktu że te DDR1 są wolne, zreszta cały sprzęt jest sprzed wieku. Ja nie umiem grać poniżej 50 FPS, bo taka gra mnie strasznie irytuje, ale znam osoby które są przyzwyczajone do 20-25 fps i grają na tylu, ktoś jak 120 wyciąga na srednich (czyt. ja) od początku gry to dla niego 50 fps to lagi :D spróbuj pobrać jeżeli masz dobre łącze czemu nie...

Opublikowano

Pójdzie, ale moim zdaniem 1gb ram to za mało. polecam kupić jeszcze 3 gb (osobiscie mam 8 i polecam jednak te 8 ) karta taka średnia, lepiej było Kupić ge force 660 4gb ( ja dałem za taką 380zł) procek taki sobie, do lola w sam raz ale lepiej było by mieć te pełne 3ghz :P

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

@up Co ty pieprzysz? Ty widzisz co on ma za komputer? Doradxzasz mu kupić 8Gb ramu i karte pokroju sredniej polki do jednojajowca? Procek taki sobie? To były dobre procki ale chyba w 2002r.... Jak lubisz grac na 15 fps graj. Ale bedzie to uciazliwe dla ciebei i dla twojego teamu

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Ja bym już kupił gotowca z allego za 600-700 zł gdzie lol sobie poradzi na niskich i mieć komfortowe granie :)

A tą kartą spieprzyłeś że kupiłeś , bo ona jest z epoki kamienia łupanego

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

:/ mam nadzieje że nie bedzie aż takich lagów, i tak mam zamiar kupić nowy komputer ale dopóki nie nazbieraj na nowy komputer kupie więcej Ramu żeby móc normalnie grać, ale dzięki za odpowiedzi :).

A tak wgl. dopiero czekam na nową karte :P

dpqoftiq0ha8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...