Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FUT 14 Taktyka obronna !

TaDa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. 

Wiem, że kiedyś powstał tu podobny temat lecz nie mogę go znaleźć.

A mianowicie jak Wy się bronicie przed atakami przeciwnika ? Niedawno broniłem się normalnie teraz każdy mecz przegrany...

z 2 ligi spadłem do 5. (Jutro jadę po nowego pada... nie pytajcie).

Pomóżcie jakoś.

Dzięki ! 

Opublikowano

No trzeba wyczuć przeciwnika.. Jak idzie dwójką np w kontrataku a ty jesteś jeden to musisz sie przygotować że na 90% poda do tego drugie zawodnika i musisz biec po środku a potem w odpowiednim momencie zejść do niego.

A tak w meczu to ja gram tak że np cały czas stosuję pressing na sprincie i odbieram ,,strzałem " 

Ale zazwyczaj jest to na wyczucie.

Opublikowano

Kontrola tempa -> podbiegasz z nią do przeciwnika i naciskasz wybicie. Musisz także przełączać zawodników w tym czasie.

Dodatkowo trzymaj pressing kolegi z drużyny.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Kontrola tempa -> podbiegasz z nią do przeciwnika i naciskasz wybicie. Musisz także przełączać zawodników w tym czasie.

Dodatkowo trzymaj pressing kolegi z drużyny.

Dzięki chłopaki ;)

Ravoner: Jak trzymać pressing kolegi z drużyny ?

Bo zawodnikiem którym gram to wiem.

Opublikowano

Gdy się bronisz pomyśl co ty byś zrobił na jego miejscu.

Atakujac rób przeciwnośc tego co chcesz zrobić, pomaga xD.

Albo się upić żebyś był nie przewidywany w ataku, ale to tylko 18+ xD

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Dzięki ! Mądrze gadacie ;)

Gam na komputerze ale na padzie ;p innej opcji sobie nie wyobrażam.

Opublikowano

Ja Ci proponuję pograć na Legendarnym (Jeżeli dobrze grasz w Fife) I tam popatrz jak Komputer się broni. Fakt, może to i dziwny sposób ale dowiesz się w jak ciekawy sposób możńa się bronić, Ja stosuję taktykę siły, tzn. "Szarpanie się z przeciwnikiem" Działa tylko wtedy gdy masz silnych obronców, typu V.Kompany. Jeżeli sobie w obronie nie radzisz, to zagraj formacją z 5 obrońcami.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Ja Ci proponuję pograć na Legendarnym (Jeżeli dobrze grasz w Fife) I tam popatrz jak Komputer się broni. Fakt, może to i dziwny sposób ale dowiesz się w jak ciekawy sposób możńa się bronić, Ja stosuję taktykę siły, tzn. "Szarpanie się z przeciwnikiem" Działa tylko wtedy gdy masz silnych obronców, typu V.Kompany. Jeżeli sobie w obronie nie radzisz, to zagraj formacją z 5 obrońcami.

Dzięki napewno spróbuję.

Tylko już chyba wyjaśniłem mój błąd robiłem tak: gdy przeciwnik szedł na atak ja wybiegałem obrońcami on mnie wymijał przez co robiły mi się straszne dziury w obronie.

Jak myślicie tak się raczej nie robi co nie ? ;)

Opublikowano

Graj z głową, Nigdy gdy typek idzie z kontrą a Ty masz 1 zawodnika to nie biegnij do nich!. @kamcio25 Już pisał że na prawie 90% Poda, dlatego "Uciekaj" Przed nimi to przeciwnika (Zależy od ligi) Zmyli. Jeżeli grasz w słabszych ligach typu 10-5 to na 95% Tym sposobem rozproszysz akcję. A jeżeli jesteś już w 1-5 to już jest gorzej musisz się pilnować bo jeden zły ruch i tracisz gola/dopuszczasz do strzału. Jeżeli typek biegnie "linią" tzn, pomocnikami i napastnikami, a Ty masz kompletną obronę (Wszyscy na pozycji) To daj mu chwilkę na wymianę podań i atakuj tymi gdzie jest piłka tzn. Typek jest na Prawej stronie atakuj Prawym obrońca na środku podbiegaj tym co ma bliżej.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Dzięki chłopaki ;)

Ravoner: Jak trzymać pressing kolegi z drużyny ?

Bo zawodnikiem którym gram to wiem.

RB na padzie od xbox-a 360.

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...