Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to możliwe!?

KSSO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak zacznijmy od tego gram od lipca tamtego roku i nawet nie gram na poziomie brązu 5 czy to jest możliwe ze tak długo sie ucze grać? przed wczoraj wbiłem 30lvl dopiero!... i wbilem wczoraj nwm jak w rankedach do silver 5 narazie nie gram rankedów bo nie chce psuć innym gry. Opłaca się mainować odrazu jednego championa czy najpierw nauczyć sie grać raz na topie raz bocie a raz na mid albo jungle i wtedy zacząć mainować jak sie już umie mniej więcej grać i sie ogarnia ?

Opublikowano

Jeżeli grasz tak mało jak sugerujesz, to tak, jest to możliwe. A jeżeli grasz tylko boty to jak najbardziej uzasadnione.

Naucz się grać na każdej linii i później wybierz sobie jedną główną i drugą poboczną, możliwie pokrewne, aby jednocześnie masterować obie. Przykładowo Jungla i Top, Mid i Sup, ADC i Sup. Staraj się najpierw zmainować jednego championa, zrozumieć na czym polega gra nim, a dopiero później przechodź do następnego. Ogarnięcie pięciu championów to podstawa a najlepiej, abyś znał 5 championów na swoją główną linię 3/4 na poboczną i po 2 na na których rzadko grywasz. Pozwoli Ci to na dostosowanie się do przeciwnika. A rankedy każdy zaczyna grać kiedy chce, chociaż ja zacząłem dopiero po zdobyciu 300 winów ;D

wikmk9.jpg

Opublikowano

Stary, gra zaczyna sie dopiero od 30lvl :P Nazbieraj na standardowe runki ad/ap i graaj. Tu nie chodzi o to jak dlugo grasz, ale ile grasz :) w tyle czasu 30lvl to troche slabo.

snikersproject1.png
Opublikowano

Zależy jaki dzień ale tak średnio to 5-12 rundek na dzień to chyba nie mało... teraz mam skręcona kostke soldinie i nie chodze do szkoły to tak po 10-12 dziennie.

Opublikowano

Troche słabo? ja na new koncie gram od Września i to miałem przerwę Listopad-Styczeń a grałem po 2-3 do 4 meczy dziennie

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Wiecej grac xD tak jak pisalem 30lvl to zadne osiagniecie, od tego lvl dopiero zaczyna sie gra. Zauwaz ze pewnie duza czesc osob to smurfy wiec dlatego moze Ci sie wydawac ze grasz slabo. Piorytet to nauczyc sie farmic, a samej mechaniki gry z czasem sie nauczysz

snikersproject1.png
Opublikowano

Właśnie ta farma to tak cienko ciągle miniony mi podbierają farme i np. zamiast 5 mam 2 . Jakieś porady?

https://www.youtube.com/watch?v=3uo-b0cqZ1U

co myślisz o tym?
Opublikowano

To trzeba trenować. Najlepiej na customach. Nie walić minionów po łbie jak oszalały, tylko wyczuć moment, w którym minion zginie od następnego ataku. Jak pisałem już w wielu tematach 70 farmy do 10 minuty to "kamień milowy" który powinieneś się starać osiągać w niemal każdej grze.

Wybierz sobie postaci z buffami do autoataków - jak chociażby Teemo, który z trutką potrafi łatwo zabijać miniony, lub dobierz odpowiednie runy i masterki.
Możesz np. chcieć wziąć dodatkowe AD na postaci się z nim skalujace lub masterkę zadającą dodatkowe obrażenia minionom a postaciom AP bierz z masterek tą, która daje dodatkowe obrażenia do auto, zależnie od tego ile AP mamy. Niewiele poza tym można powiedzieć. Ćwicz.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Zacznij od uzbierania PZ na runy (standardowe AP/AD), nie jest to najłatwiejsze, bo na prawdę idzie na to bardzo dużo czasu.

Naucz się grać jedną postacią i ją pickuj. Wtedy masz tam jakąś większą pewność, że możesz wycarrować grę.

Pograj trochę normalnych gier, jak już będziesz się czuć na siłach to zacznij grać rankingowe.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli ci mogę powiedzieć to ja w Sezonie 3 tez wbiłem dopiero 30 lvl , ale ja  z brązu do Golda 3 grałem tylko Wukongiem miałem wtedy 111 wygranych i 47 przegranych. Potem grałem lee ale mniej miałem 12/0 W/L i dostałem sie do G2 i Ezem potem nieważne czy Ap mid czy ADC bot do platyny 5 Ale miałem nim 46/22  W/L. Ale ja wtedy miałem tylko 16 postaci z czego chyba 6 kupiłem na przypał żeby zobaczyć jak ranked wygląda miałem 3 strony run pod Wu i Eza i w razie 'w' Ap runy i tak mainujac Wu dzisiaj mam już nim w Sezonie 4  92/44 W/L Więc nie wiem czego się bać tylko znajdź linie w której jesteś dobry Np. Ja gram Top/Jungle/Adc i mała rada nie zawsze oczekuj ze pójdziesz na linie którą chcesz. My main Wu 1012/492 K/D 10,1/4.9___ 3 penty:> obecnie platyna 2 :D          W/L -Win/lose__ K/D Kill/death

Opublikowano

Raczej nie grasz na poziomie bronze V czy niżej, bo tam ludzie kupują mana poty na mundo, a mentalność jest taka, że patrząc na mecze kolegi, który siedzi w B5, zastanawiam się czy Ci ludzie wyszli z przedszkola... Z tymi runaan's huricane na malzie i quadrami na 2 lvlu, bo jungler i mid gankują bota po czym we 4 dive'uja adc, które nawet nie jest smurfem. Tak odnośnie B5, mecze nie do przegrania. Każdy z jakimś mózgiem wyjdzie nad to.

I wcale nie uczysz się wolniej od innych, bo dalej grając premade z ludźmi z ~2x lvlem jestem w stanie carry'ować to sam, a jestem nędznym goldem. Poprostu graj, znajdź linię która Ci się podoba, dowiedz się czy może jakiś Twój znajomy nie jest "dość dobry" w lola i dowiaduj się co masz budować itp. od niego, cokolwiek. I dwie złote zasady: nie flejm i nie rób głupich rzeczy typu wbijanie się papierem w 5 osób, dive na 3 lvlu czy farmienie pod wrogim inhibem z 1/3 hp, a z czasem zrozumiesz jak masz grać, co jest złe, a co dobre.

Co do samej gry czy mainów, możesz skupić się powoli na jednym, chociaż średnio masz odniesienie mając zgaduję max 20-30 champów na tym lvlu. Przede wszystkim ogarnij metę, naucz się jakie champy są mniej więcej na jaką linię, chociaż tu też są wyjątki, bo wygrywało się rankedy z apc ahri na bocie czy veigar+lb bot... czy też double mid. :3

No i naucz się mniej więcej grać wszystkie linie i mieć "zapasowe mainy" na nie, bo jak Cię np. wygryzą z mida, to będzie "I can play only midlane, please let me go there!", a potem i tak wywalą Cię na supporta i przegrasz adc linię nie mając pojęcia jak masz supportować.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Trynda jest spoko postacia. Przyjemnie sie farmi i mozna spokojnie wyjsc nim do golda. Oczywiscie kazdy ma inny gust/upodobania itp. wiec to zalezy od Ciebie kim bedziesz grac :) pamietaj miniony tylko dobijasz. Jak Ci nie idzie to popatrz na wartosc Twojego ataku np. ad i jak klikniesz na miniona to pokaze sie jego hp. Wtedy bedziesz wiedzial mniej wiecej kiedy zrobic last hita.

snikersproject1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...