Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ADC 0 dmg.

Maksymu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Ostatnio przerzuciłem się na pozycje ADC.

Wcześniej grało mi się bardzo przyjemnie, lecz ostatnio odczuwam 0 dmg ( nawet gdy mam sporo killi ). Tank robi mnie w nawet late, a w ogóle już np. o leblanc nie mówię .. Na W mnie bierze. Troche poj***ne wyznanie, ale co Wy o tym myślicie? Jeżeli chcę carrować mam się przerzucić na inną pozycję ? Pls no hate ;x.

Ps: składam LW xD.

Opublikowano

Podaj swój cały build na swoje postacie, jak robisz np. Jinx Full AS a Vayne full damage to może być źle.

Co do tego, że padasz jak szmata no to taka rola adc :)

Opublikowano

Popatrz jak niektóre prosy graja Vayne. Wbija sie solo w 3/5 z statami 6/5/6 i wszystkich upierdala, rly?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Żeby nie padać zawsze buduje się jeden defensywny przedmiot. Przykładowo Banshee lub Guardian Angel.

Dodatkowo, każda postać skaluje się z przedmiotami trochę inaczej. Tak jak już ktoś wspomniał - Vayne będziesz budować pod większą niż normalnie ilosći szybkości ataku, natomiast Gravesa zbudujesz już "czyściej" pod AD. A dla Corkiego jedyny przedmiot pod AS powinien być Trinity Force. Co postać to co innego.

Aby nie padać musisz dobrze znać pozycjonowanie, nie dawać się sfocusować, wchodzić do walki nieco później - kiedy panuje już całkiem spory chaos i kiedy możemy w miarę spokojnie atakować kogo chcemy (najczęściej najbliższą nam postać)  bez ryzyka zostania wysadzonym w kosmos przez wrogiego ADC.
No i farmimy. ADC nie potrzebuje tak killi jak farmy (chyba, że jest Dravenem ;D). Samym dobrym farmieniem jestesmy w stanie wygrać linię i być potężnym.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ogólnie zadaniem adc jest wbić po głównym Focusie enemy i podokanczac, jednak jak wiesz wszyscy się ciebie kleja i czasami musisz być bardzo daleko żeby cie nie złapali. Jak masz malo dmg to możesz sprzedać butli (które w tfach się średnio przydaja, tym bardziej jak grasz mobilnymi champami i kupić cos innego

Opublikowano

Jak mozesz miec 0 dmg jako ADC to jest nie mozliwe.

Podam ci build z ktorym napewno bedziesz robil dmg.

BT-PD/STATIK-LW-BANSHEE/GA-IE

Pomogłem? To dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...