Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jaki zawód Waszym zdaniem jest najlepszy i po którym można znaleźć pracę?

Technik Logistyk
Technik Elektryk
Technik Mechanik
Technik Budownictwa
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik Informatyk
Technik organizacji reklamy
Analityk
Ekonomista
Fototechnik

lub inny...
piszcie swoje propozycje

Jak wygląda zapotrzebowanie na absolwentów tych kierunków?

51889202643480713150.png

Sygnatura by around you

Opublikowano

najlepszym wyjściem jest mechatronik . Sam jestem na tym kierunku i powiem Ci że najłatwiejszy ten kierunek nie jest ,  jak nie  najtrudniejszy .  

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

To że pójdziesz do technikum o danym profilu niekoniecznie musi oznaczać że będziesz pracował w tym zawodzie. Najlepiej jest robić to co się lubi, a nie przez całe życie męczyć się w tym co może Ci się nie podobać.

Ja poszedłem na Elektronikę(do technikum) lecz nie planuje mieć zawodu z nią związanego, wolę robić to co lubię czyli pracować przy filmach. 

Tobie polecam Elektronikę/Budownictwo, lecz pamiętaj aby robić to co lubisz.

Weteran
Opublikowano

Technik żywienia i usług gastronomicznych, ludzie żreć będą zawsze, więc pracę na pewno znajdziesz :)

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Po żadnym tak na prawdę nie znajdziesz od razu roboty. 
Zależnie od szkoły, masz różny okres "praktyk" U mnie w Technikum Informatycznym miałem aż jeden miesiąc praktyk. 

Idziesz na rozmowę, koleś pyta się "gdzieś już pracowałeś" odpowiadasz że jesteś świeżo po szkole, etc. i po jego minie widać już że możesz wyjść. 

Najpierw idź na to, co po prostu lubisz i chciałbyś robić. Przepracuj kilka miesięcy "w Maku", spróbuj dostać staż itp. i dopiero wtedy myśl o pracy w zawodzie, który lubisz. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...