-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
rimoth
rimoth
Witam.
Po zakupie komputera napotykam na dziwny problem. Może jest to normalne, ale dla spokoju wolę zapytać. Moj sprzęt uruchamia się przy każdorazowym naciśnięciu na któryś z przycisków na klawiaturze, po każdorazowym wetknięciu np. słuchawek lub głośników do wejścia minijack. Możliwe że sytuacji w których tak się dzieje jest więcej, ale zdołałem zauważyć na razie tylko te. Dodam, że np. jeśli odłącze komputer od prądu i podłącze ponownie wtyczkę do kontaktu to wtedy problem nie występuje. Jeżeli włącze go normalnie, przez przycisk na obudowie, potem wyłącze, to znów reaguje na klawiaturę i inne sprzęty. Tak jakby jakiś stan czuwania.
Zastanawiałem się czy problem może leżeć w zasilaczu, bo tylko on i monitor został mi jeszcze z kiedyś, z poprzedniego PC, reszta powinna być ok.
Podkreślam jednak, że nie znam się na tym i możliwe że po prostu histeryzuję.
Czy to normalne?
Jeśli nie, co może być powodem?
Czy jeśli nie powinno się tak dziać, to ma to jakiś negatywny wpływ na urządzenie, czy mogę spać spokojnie?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.