Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - błąd łączenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam dziwny problem. 

Pracuję na plikach invoice v3 edytowane przez Macrossa czy jakoś tak :D

No i wszystko ładnie pięknie działa serwer lecz cały czas mam błąd podczas łaczenia z serwerem.

IP w rootach zmienione na moje.

Pong wydaje mi się że jest dobry.

Syserr clientowe jest czyste.

Z bazą przez sftp mogę się połączyć.

Porty odblokowane.

W syserr w autch i ch są tylko errory dotyczące tego że moby się nie zespawnowały ale to chyba nie problem .

Oto wycinek z procesów z VB

13746019293721560563.png

Wydaje mi się że wszystko jest dobrze a nie mogę się połączyć.Może Wy będziecie mieli pomysł co jest nie tak. 

Pozdrawiam

Zbieram +

Opublikowano

@Ref

Dodam jeszcze , że na innych clientach albo mam błąd łączenia albo zostaniesz połączony...

Wie ktoś o co chodzi? :(

Zbieram +

Opublikowano

Może wyłącz antywirusa, i inne programy typu: GG,Skype itp.

Bo często blokują one jakiś port ;p.

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Opublikowano

Nie no bez przesady takie rzeczy to podstawa dlatego tego nie opisywałam :D Jakieś inne propozycje ?;]

Zbieram +

Opublikowano

Hmm zauważyłam teraz dziwny błąd w VB 

"sshd: error: PAM: authentication error for root from (Moje IP)" 

Czytałam na temat tego błędu i niby sshd.conf jest źle skonfigurowane ale wydaje mi się że dobrze ;/ Wiecie coś na ten temat?

@EDIT

Okej jednak miałam źle to sshd skonfigurowane ale już nie ma jak na razie tego błędu .

Jednakże mam takie błędy w syserr może któryś wyłącza Ch lub coś ;] 

Auth

SYSERR: Mar 18 15:38:42 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Mar 18 15:38:43 :: main: Failed to Load ClientPackageCryptInfo File(package/)
SYSERR: Mar 18 15:38:45 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
DB
SYSERR: Mar 18 15:38:40 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Mar 18 15:38:47 :: Load:  DirectQuery failed(SELECT login FROM block_exception)
Okej tu jest błąd ale on raczej nie wywala mi ch

Ch1
SYSERR: Mar 18 15:42:21 :: SpawnMob: SpawnMob: no mob data for vnum 30173
SYSERR: Mar 18 15:39:47 :: GetMotionFileName: Motion: phoenix2 have not motlist.txt vnum(34003) folder(phoenix2)
SYSERR: Mar 18 15:39:47 :: GetMotionFileName: Motion: cheonjo_guard_bow have not motlist.txt vnum(11116) folder(cheonjo_guard_bow)
SYSERR: Mar 18 15:39:44 :: RegenNPC: Cannot create guild npc
SYSERR: Mar 18 15:39:07 :: main: Failed to Load ClientPackageCryptInfo File(package/)

W Ch jest tego więcej ale wszystkie dot. nie spawnowania się mobów.
Jedyne co mnie martwi to ten błąd z plikiem clienta i nie tworzeniem npc ale to chyba nie problem ;/ jeśli macie jakies pomysly jak to rozwiązac to czekam ;c

Zbieram +

Opublikowano

O ile się orientuje w plikach Invoice port logowania to 13070, na pewno masz taki sam w kliencie i w CONFIG na serwerze? P.S Jak łączysz się lokalnie z serwerem to nie ma potrzeby odblokowywania portów, tym bardziej antywirusa.

Opublikowano

@Ref

Nadal nie udało mi się rozwiązać problemu , wie ktoś o co chodzi ? 

Porty są poprawne oraz configi wydają mi się również nienaganne :>

@EDIT

Dodam również , że do navicat łączy się bez problemów.

@EDIT2

Dobra rozwiązałam , błędem był client który do tej pory nie wiem czemu nie działał.

Zbieram +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...