Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam plików serwerowych - polskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wracam do edytowania plików serwerowych i muszę oswoić się z nowościami jakie to pojawiły się przez ostatnie 2 lata, ale to mniejsza z tym xD

Szukam plików serwerowych jak najbardziej przybliżonych do polskiego globala, a wiec bez zbędnych bajerów oraz przede wszystkim z expem takim samym jak na globalu.

Najlepiej jak nie będą miały bugów, lub będą w minimalnych ilościach wtedy najlepiej jak bd wypisana lista tych bugów).

Za pomoc wynagrodzę tak, że aż z krzeseł pospadacie ;)

Ps. czy jest może jakiś program albo sposób, żeby przekonwertować item_proto i mob_proto z navicat do clienta?

Czy wprowadzając zmiany w navicat trzeba osobno je zmienić w plikach clienta?

Opublikowano

Witaj. 

No cóż najblizszymi plikami do PL'a wydaje mi się że będą pliki Terenza są tutaj na forum w dziale downloadu. Są tam różne nowości ale wiele nie różnią się od PL'a .

W pełni odbugowanych plików nie dostaniesz za darmo więc jeśli chcesz odbugowane to musisz wyciągnąć co nieco z kieszeni. 

Plików serwerowych Ci nie narzucimy to Ty sam musisz sobie pod siebie dostosować pliki na których najlepiej Ci się będzie pracowało.

Zawsze w razie jakiegoś problemu z bugami pisz na forum ktoś pomoże ;]

Hmm co do tego konwertowania pliku to wydaje mi się że nie ma czegoś takiego ale jest konwerter który zmienia plik sql w .txt co znacznie ułatwia sprawę przy edycji tychże plików. Między innymi Metin2 Ultratools by JachuPL ;]

@Ahh Pan up mnie już wyprzedził :D

Pozdrawiam

Zbieram +

Opublikowano

Ok, żeby nie zakładać nowego tematu to napiszę tutaj:

Wykorzystałem te pliki Torenzo

Wydaje mi się, że wszystko mam ustawione, jednak nie mogę włączyć clienta.

Wszystko robię wg tego filmiku:

W serverimfo.py dałem swoje ip hamachi.

Pojawia się to okienko z surą, daję "start" i wyskakuje błąd z zakodowanymi znakami.

Proszę o pomoc ;)

Ps.

Żeby wyłączyć maszynę, wystarczy komenda "/stop" ?

Opublikowano

IP nie zmienia sie w serwerimfo  tylko serwerinfo < jest w pack root ( musisz wypakowac np. EterNexus'em )

i z tego co pamietam na hamachi dla siebie robisz z koncówką .100 a z zwyklą dla kogoś

tak na terenzo chyba bylo /stop i sie off :D

Opublikowano

Jeśli nie pomoże to co napisał Pan wyżej czyli poprawna konfiguracja clienta to podaj syserr z clienta lub zmień clienta na inny. Pozdrawiam

Zbieram +

Opublikowano

Nie potrzebny ci laucher z hamachi, jeżeli to serwer dla Ciebie, tzn. nie będziesz clienta wysyłał znajomym to przez tego "Metineth" spokojnie odpalisz.

Podeślij rooty i swoje IP najlepiej na PW.

Zanim cokolwiek wyślesz, wypakuj od nowa clienta i nic nie zmieniaj wtedy daj mi rooty.

Może też w sysinstall nie edytowałeś pod swoje ? ;)_

Pozdrawiam.

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Opublikowano

Wiec tak

Ponownie rozpakowałem clienta

w plikach root edytowałem serverinfo.py na ip hamachi z końcówką .100

sysinstall ustawiony prawidłowo

Jak uruchamiam Metineth.exe to wyskakuje błąd:

Nie znaleziono produktu wejścia procedury
_GrannyFindMatchingMember@12 w bibliotece granny2.dll
Opublikowano

Ok, z tym jakoś sobie poradziłem.

Ale nie mam pojęcia, gdzie w tych plikach jest zainstalowany apache, gdyż chciałem wrzucić swoją stronkę i nie mogę tego znaleźć.

Nie wiem czy mam jakieś braki czy coś ale w:

/root/usr

mam tylko folder "home",/

Wiec tak, problem z wrzuceniem serwa rozwiązany, ale teraz nie wiem co zrobić, żeby strona działała, po wrzuceniu do plików serwerowych.

Jest w ogóle to możliwe na hamachi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...