Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jebane elo hell xD

Therd aka Front

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chcialbym was o cos spytac / poprosic o rade.

Wiec zaczne od tego ze zaczalem grac w lola w czerwcu tamtego roku.
swoje 16 postaci mialem tuz przed koncem sezonu 3, rankedy zaczalem grac po rozdaniu nagród za sezon 3 ale przed zresetowaniem dywizji.
Po placementach wyladowalem w silverze 2, wskoczylem do silvera 1 i reset.
Po placementach w sezonie 4 wyladowalem w bronzie 1, mowie zajebiscie.
Zagralem okolo 5-10 promotów do silvera i wreszcie sie udało. Silver V.

I teraz do czego zmierzam, 72 gry zajelo mi przejscie z bronzu 1 do silvera 5, teraz w tym silverze 5 nie moge dobic do nawet 50 pkt.

Co do mojej gry...
Grajac na lini rzadko przegrywam, platyna, gold nie ma problemu, z kazdym sobie radze.
Co do farmy w 10 minucie mam 70-90, zalezy od postaci ale raczej mniej niz 70 nie mam.
Oczywiscie ją utrzymuje i farmie az do konca.
Ogarniam każdą linie i na kazdej sobie radze, w jungli timery opanowane do perfekcji, wizje grając supportem daje idealną, rzadko zdarza mi sie nafeedowac.
Ogladam wszystkie mecze na wysokim poziomie (lcs, ogn utp), ogladam streamy poradniki no wszystko.

Tak wyglada moja historia gier 9ntlsv.jpg
I to nie akurat dobra seria, na ogol tak wyglada moja historia gier.

Wiecie moze dlaczego nawet glupi bronz czy silver 5 jest dla mnie problemem?
Cos robie zle? Moze macie jakies sposoby, cos na co powinienem zwrocic uwage, jakiekolwiek rady?
Uwazam ze zasluguje conajmniej na golda jak nie wyzej, a jestem w silverze 5 xDD

Z gory dzieki za pomoc i oczywiscie bede sypał lajkami za jakąkolwiek pomoc.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Jest to tylko i wylacznie twoja wina ze nie mozesz wyjsc ja wzielem kolegi konto w tydzien z brazu 5 do golda 2-3 nie pameitam juz za wodke ! :D

Opublikowano

No dobra stary ja to rozumiem ale pytam o to co moge robic zle lub o podpowiedzi co powinienem robic.

I nie WZIEŁEM tylko wziąłem, wybacz ale to razi.

Rady nie ma. Trafisz po prostu na debili..

Dawniej Mounthains... :/

Opublikowano

Ostatnio gralem sobie pare rankedow i pierwszy meczyk fajnie mi szlo vi na jungli, cait padla na bocie i byla nami + ez na dobiciu od nich mowie lece, jeszcze yasuo zszedł z mida ale wyskoczyl ich jungler + ich midder i oboje padlismy, cait "report vi for feed, i afk" i poszla afk, wrocila po 15 minutach i nie bylo o co grac.

Mowi sie trudno , 2 mecz.

Nidalką na midzie sobie gralem, 3;0, farma super, caly team ogar mowie nareszcie jakas wygrana.
Nadeszla wyczekiwana przeze mnie 13 minuta, mysle wezme sobie blue (drugie wzial amumu ale nie chcialem sie klocic), podchodze do campu, zaczynam bic, patrze leci amumu, mysle pomoze, zesmitował na poczatku, ja odchodzac rzucilem tylko dzide, blue wskoczylo na mnie i ide na linie, a amumu "report nida for steal blue" i poszedl afk. Po prosbach teamu wrocil i przeprosil ale tak jak w poprzednim meczu nie bylo o co grac, do tego po powrocie mial 7 lvl a reszta 15 wiec troche pofeedowął i skonczyli gre.

No na takie mecze nawet xpeke nie poradzi.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Nie płacz , bo sam masz powyżej 7/9 NA NORMALACH , a na teamy skarżysz że są noobami . Pooglądaj streamy i się naucz grać i kiedy nie greedować, bo widzę , że masz złe staty ,a jak ja jakoś grałem na bronziakach od bronze IV do Silvera V ani jednej gry nie przegrałem a staty per game 20/3 ;F

Jak nadal będziesz płakał na teamy to pobierz BoL'a i skrypt Brain.Lua

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

Trening czyni mistrza, to że grasz w miarę dobrze nie wystarczy. Musisz grać o niebo lepiej żeby carrowac warzywa. To, że udało ci się feednąc tą Lb czy Yasuo nie czyni cie panem świata. Na ranku trzeba pamiętać o gankowaniu innych linii, które sobie nie radzą. I jaką masz farmę ?

Opublikowano

też kiedyś byłem w brązie uważając że jestem dobry i powinienem byc w jakimś goldzie conajmniej 

potem dużo grałem, stałem się dużo lepszy i w końcu udało się wyjsc z brązu (i jestem w plat 2) 

potrafisz grac = wyjdziesz, nie potrafisz, nie wyjdziesz, amen... 

tzn napewno potrafisz. ale może twoje umiejętności nie wykraczają poza laning?

naucz sie pozycjonowania, gankowania, nie wiem, jakoś pomaganiu swojemu teamowi i skończ flamowac. 

Opublikowano

Jeżeli zasługujesz na daną ligę i mówisz że jesteś wyżej niż obecna, to powinieneś carrować gry które są przegrane i 'dowodzić' resztą Teamu. Wygrywasz linię? Roamujesz, pomagasz tam gdzie nie dają sobie rady. Też kiedyś na pierwszym acc siedziałem w Silverze i nie mogłem się wybić. Obecnie małymi krokami mam platynę (3lp i promo). 

Więc jeżeli chcesz się wybić najpierw zacznij od wytykania błędów samemu sobie, a nie reszcie Teamu. 

tzn napewno potrafisz. ale może twoje umiejętności nie wykraczają poza laning?

naucz sie pozycjonowania, gankowania, nie wiem, jakoś pomaganiu swojemu teamowi i skończ flamowac. 

Święte słowa. Dałbym lajka, ale limit.

Opublikowano

Jeśli ty ogarniasz, a twój team nie, to staraj się im dawać rady, pomagać na liniach np. Gdy zabijesz przeciwnika na swojej linii, zamiast od razu spushować linię idź na inną i pomóż, oddając jemu tego killa. Pomoże ci to w wygrywaniu bo dzięki temu cały team się jakoś nafeeduje.

No chyba że nauczysz się sam carrować gry :D

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

No dobra stary ja to rozumiem ale pytam o to co moge robic zle lub o podpowiedzi co powinienem robic.

I nie WZIEŁEM tylko wziąłem, wybacz ale to razi.

Jak chcesz innych poprawiać to może sam najpierw się naucz, że nie bronz tylko bronze albo brąz

Po za tym to są normale, za dużo padasz, nie pokazujesz farmy to jak mamy Cie ocenić?

Na pewno nie zasługujesz na Golda a zastanowiłbym się nawet nad Silver I o.O

Opublikowano

Rankedzik z rana, vi skonczyla gre z 3;14, bylem na bocie i topei wiecej razy niz ona.
Flame z kazdej strony, mordekaiser mial ponad 20 killi przy moich 7 padnieciach przez cala gre, a on zabil mnie moze z 3/4 razy.
Ale report lb for feed.
Ale to faktycznie musiala byc moja wina.

Nie na takie odpowiedzi liczylem ale ok, moze macie racje.
Ja sobie odpuszcze rankedy bo szkoda moich nerwow ;p

rYD9JSA.png

Opublikowano

Nie mozesz wrzucic na luz? Ja w trzecim sezonie, przyznam sie, dosc.. mocno bralem te gry do siebie, lecz od s4, jakos wrzucilem na luz. Dam ci przyklad: Przenioslem sie na EUNE, dlaczego? nie wiem, i pierwsze co mnie spotkalo to ~10+ lose streak wygrywajac linie, i tym podobne. Nie zbyt mnie to ruszylo, po prostu gralem dalej, oczywiscie jak mialem czas. Po kilku lose streakach, zaczalem robic win streak. Popracowalem nd swoimi bledami, i teraz gram lepiej. Wygrywam swoja linie i potrafie duzo zdzialac w tf'ie, przykladowo szybko wyeliminowac carry, i przedewszystkim, nie boje sie wchodzic w team fighty z mysla ze zaraz zgine. Po prostu trzeba inicjowac i bic sie w tf'ie, a nie uciekac jak masz o iles hp mniej, o iles ad mniej, o iles ap mniej od przeciwnika, glowka tez trzeba ruszyc. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Tzn ja do wszystkiego podchodze ze tak powiem emocjonalnie i sie angazuje w to co robie, wiec te gre bardzo przezywam :D Do tego sie przyznaje.

Pozostaje mi chyba grac, doszkalać sie i moze kiedys wyjde z nędznego silvera 5 xD

Ja musze chyba tez troche przestawic swoje myslenie, nie liczyc na team tylko glownie na samego siebie, czesto robie cos czego sam nie powinienem ale obok stoi moj teammate to mowie razem damy rade, np jestem yasuo i czekam na bąbelka od nami, bąbelka nie ma, nami bezpiecznie ucieka, ja padam.

Ale z drugiej strony wedlug mnie taka gra jest bez sensu. Granie praktycznie solo i nastawianie sie pod taką gre, wybieranie specjalnych championow zeby wskoczyc wyzej w dywizjach... nie wiem czy taka gra bedzie mi sprawiala przyjemnosc.
Przykład teamu roccat, nie maja jakichs wielkich zawodnikow jak xpeke, nie maja gwiazd w teamie, a swoim zgraniem są na szczycie lcsow, to jest gra zespolowa przeciez.

rYD9JSA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...