Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie umiem grac z odblokowana kamera

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli wcześniej non stop grałeś na zablokowanej to rzeczywiście ciężko się przyzwyczaić do czegoś nowego. No ale to jest tak jak z każdą nową rzeczą, w końcu się przyzwyczaisz i nauczysz tak grać. Po prostu trzeba czasu. Myślę, że po 10 grach już nawet nie powinieneś pamiętać, że grałeś kiedyś na zablokowanej, a po 30 grach, gdybyś spróbował znowu zagrać na zablokowanej to pomyślałbyś "tak się nie da grać" xD

Opublikowano

Przyzwyczaisz się. Zagraj kilka gier. Jeżeli bardzo nie ogarniasz - graj to na botach. Po 10 grach powinno być lepiej. 
Znacznie łatwiej gra się na odblokowanej. Potrzebujesz tylko czasu, aby się przyzwyczaić. Niechaj spacja będzie Twoim najlepszym przyjacielem - pozwala na scentralizowanie kamery na graczu.

Jednocześnie radzę też poszperać i pozamieniać np. klawiszologię itp - lepiej nauczyć się wszystkiego raz a dobrze.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Tak jak piszą up'y-jeżeli pograsz parę meczy na odblokowanej kamerze to w końcu się przyzwyczaisz.

Taką jedną moją istotną radą jest ustawienie czułości kamery(ustaw ją wg. swoich upodobań ponieważ na 100 % wg. mnie za szybko lata,więc polecam tak ok. 65/75%).

Opublikowano

Gdy masz odblokowaną kamerę, nie zapomnij że spacją możesz sobie w sekundę scentrować (zablokować na siebie). Przy laning phase, last hitowaniu zawsze raczej 3mam spacje ale przy tfach puszczam daje mi to widok na większą strefę i mogę się szybciej rozglądać oraz przemieszczać.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Musisz poprostu grać, ćwiczyć to a w końcu wejdzie Ci to w nawyk. Sam miałem ten problem ale po ok~~25 grach

było dobrze i obecnie daje radę.

Opublikowano

Na niezablokowanej kamerze gra się o wiele lepiej i precyzyjniej, ponieważ masz do dyspozycji większy obszar, aniżeli na kamerze stałej. Ja ogarnąłem temat po 5 grach, to powinieneś kilka razy pograć na customach czy botach i dasz radę. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Tak jak piszą up'y-jeżeli pograsz parę meczy na odblokowanej kamerze to w końcu się przyzwyczaisz.

Taką jedną moją istotną radą jest ustawienie czułości kamery(ustaw ją wg. swoich upodobań ponieważ na 100 % wg. mnie za szybko lata,więc polecam tak ok. 65/75%).

Coo? Ja mam myszke na 100% a kamerke 20-25% bo też właśnie się uczę na odblokowanej grać :P

@TOPIC

Najlepiej zbyt szybkiej nie ustawiaj bo się będziesz gubił :)

Opublikowano

Taka rada ode mnie, jak grasz na odblokowanej i gdzies powedrujesz kamerka daleko od postaci to uważaj zebysnie padl :D ja dudużo razy miałem taki przypadek ze np. klikam zeby mi postac szla na bota zgangowac w tym czasie jade myszka na topa bo akurat sie bija i nagle gine bo wbieglem pod toureta na bocie :c

Opublikowano

Coś jak z smard castami też się ciezko przyzwyczaić a po 10 grach bez nich byś sobie nie poradził ;D

1_5565b449c02ad.png

Grafika wykonana przez StitchART

Opublikowano

Ja gram na zablokowanej. O wiele lepiej mi sie tak gra, aczkolwiek co chwile sobie ja odblokowuje(mam ustawionego makra na myszce :P) wiec w sumie na to samo wychodzi. Nie widze potrzeby grac na przymus na SAMEJ odblokowanej, z biegiem czasu nauczysz sie takiej hybrydy i bedzie git :D

snikersproject1.png
Opublikowano

Po pierwsze gdy się uczysz to zmniejsz czułość na 50 - 60%,

Pograj z 3 mecze na botach, i pamiętaj aby używać spacji jeśli zgubisz postać, lub jak wolisz możesz też spację trzymać w teamfight'ach,

Ja nauczyłem się grać na odblokowanej po mniej więcej 5 grach, po 15 nie potrafiłem grać na zablokowanej ;p

Opublikowano

Radze Ci Grac Z ZablokowanaI Tylko Jak Chcesz Zobaczyc Cos Nizej To UnBlockujesz A Po Chwili Znowu Block (Tak Wogole Nie wiem Czy Wiesz Ale Blockuje I UnBlockuje Sie Klawiszem Y)Mi Tylko Lata Palec Ciagle Na Ten Y...Wogole To Nie Przeszkadza...Mam Nadzieje, Ze Pomoglem

Tez Tak Robie... ;)

Pozdrawiam... :D

Pomogłem...?

Jeśli Tak Daj Like... ;)

Pozdrawiam... :D

Opublikowano

Spróbuj grać tak jak ja. Już Ci tłumaczę. Cztery place daj na QWER, a kciuk na spacje, jeżeli potrzebujesz zablokować kamerę trzymasz spację i wszystko jest ok. 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Wiem ze dostane % ,ale czlowieku jak widze twoje tematy na forum takie jak ten albo jak trafiac ultem xeartha to mysle ze mam do czynienia z debilem ktory nie nadaje sie do tej gry.

Wypowiadasz sie w innych tematach a jestes (po tych tematach) debilem ktory nie ogarnia tej gry.

Pozdrowienia i zycze ci szybkiej zakonczenia kariery

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...