Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra podobna do metina

PaczajLeci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko, szukam gry podobnej do metina mmorpg w wiele gier gralem i jakos nie spodobaly mi sie najfajniejsza to neverwinter, w metina gralem z 5 lat okolo i duzo osiagnolem, mam teraz przerwe od metina okolo 5 miesiecy i czas wybrac inna gre. Co mozecie polecic? cos  fajnego, podajcie jakies przyklady +/- podobienstwa cos takiego. Co do kompa, kazda gra mi pojdzie wiec mozecie podawac wszystkie tytuly

Opublikowano

MMO głównie:

TERA Online - jest już F2P. Sama gra jest super, a grafika oszłamiająca. Jak masz słaby komputer - rezygnuj.

World of Warcraft - grałem tylko na WoTLK i powiem Ci, że spotkasz tam naprawdę fajnych ludzi w różnych gildiach :) Większość serwerów ma ten dodatek i ja Ci go szczerze polecam. Z tego co słyszałem, CATA jest gorsze, ale możliwe że to tylko zazdrośni fanboye. Przekonaj się sam. Pandaria chyba jeszcze nie ma w pełni dobrze działającego serwera...

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Aion jak najbardziej polecam. F2p, lecz później trzeba gp kupować, ale jak ogarniesz o co chodzi w grze to za walutę z gry spokojnie kupisz

Bywalec
Opublikowano

Tera online oraz Aion to najlepsze i najpodobniejsze gry do Metina

.

Opublikowano

World of Warcraft - grałem tylko na WoTLK i powiem Ci, że spotkasz tam naprawdę fajnych ludzi w różnych gildiach :) Większość serwerów ma ten dodatek i ja Ci go szczerze polecam. Z tego co słyszałem, CATA jest gorsze, ale możliwe że to tylko zazdrośni fanboye. Przekonaj się sam. Pandaria chyba jeszcze nie ma w pełni dobrze działającego serwera...

Takze polecam WoW'a, gralem na tbc wotlku i teraz pomykam na cata, ale osobiscie polecam ci grac na globalu jezeli masz mozliwosc i chec wydania na gre, mimo wszystko takiej atmosfery nie znajdziesz w mmo jak w wowie na globalu ;) a jak nie to polecam prywatne serwery, nie narzekam :) gra ma male wymagania i gra sie przyjemnie, lecz ciezko bedzie ci ja ogarnac i mozesz sie przestraszyc ogromem mozliwosci aczkolwiek sie przyzwyczaisz ;)

Opublikowano

World od tanks

Gra nie podobno w ogóle do metina ale naprawdę wciąga tylko trzeba miec dobry sprzęt ;p Jak by Ci się nudziło to spróbuj 

Opublikowano

Grałem w TERA, Aion,4 story, Shaya.

Te gry jakos mnie nie wciagnely na dlugie godziny, gralem w neverwinter i to mnie ladnie wciagnelo.

World of tanks mam na kompie i raz na jakis czas wejde ale mnie czasem dziwi ze ledwo sie wychyle i padam na strzal ;x

Myslalem sobie nad WoW'em, znajomi polecali mi ta gre podobno jest bardzo fajna tylko nigdy mi sie nie chcialo w to grac.

Ma moze ktos jakis sprawdzony serwer prywatyne bez bugow itp? na ktorym gra sporo osob?

Moze te wszystkie gry nie podobaja mi sie dlatego ze ogolnie caly czas gram w gierki FPS(Cs, Bf4, itp..) no i w LoL'a, a w metina zaczolem grac z 4-5 lat temu i jakos mi to sie spodobalo bo wtedy metek byl tajemniczy

teraz jakos jak patrze na nowe gry MMORPG to widze to samo questy, mobki, itemki. Ogolnie nie wiem w co grac. 

W Bf4 juz mi sie nie chce grac, metin2 czas odejsc od tej gry bo troche mnie wciagnela, wydalem na nia sporo pieniedzy lecz tez duzo zarobilem.

Polecacie mi jakas fajna gierke ktora wciagnie? nie musi byc to MMORPG moze byc fajny FPS lub cos co naprawde jest fajne.

Co do komputera to bez problemu, wszystkie gry beda chodzily. W grach lubie dynamike jak w bf4,   w LoLu lubie ze trzeba myslec zeby wygrac.

Nie wiem co moze byc fajnego co wciagnie mnie. Myslalem chwile nad StarCraft2 bo z tego co widze trzeba tam myslec zeby cos robic.

Mam nadzieje ze ktos pomoze mi z doborem fajnej gry. Moze to byc gra darmowa lub jakas ktora jest do zakupienia. 

Z gory dzieki za pomoc

Opublikowano

Nie polecam risen bo od GF :P i prędzej czy później stanie się to samo co z metinem 

Ja polecam Wow'a lub 4story/ runes of magic( nie jestem pewny ale chyba tez od GF) :P

#JebacSygnatury

Opublikowano

Też gram w metina pięć lat, robilem długie przerwy w poszukiwaniu podobnych gier i grałem chyba w wszystkie możliwe. Wynik jest taki, że nie ma podobnej gry. Nigdzie nie znajdziesz tej samej atmosfery, mechaniki gry i systemu walki. Przykre ale prawdziwe.

Opublikowano

Sam gram w metina 6 lat i jeszcze żadna gra mnie tak nie urzekła jak owy metin :) Ale swojego czasu grałem bardzo dużo w Rappelz. Mechaniki gry są podobne też musisz wbijać poziomy i zdobywać jak najlepszy ekwipunek. W Rappelz każda klasa zaczyna na innej mapie i to jest fajny smaczek :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...