Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi

Diskienss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem ... Gdyz gralem okolo pol roku temu to nic sie nie dzialo, smigalo pieknie . Teraz wchodze na gre wyskakuje mi komuni8kat ze mam 3Gg ramy i jak gram mam troche lagi .... Dałem grafike na low wszystko najsłabsze lecz jednak sa ścinki ?? da sie coś z tym zrobić czy jedynie dokupić RAMY???

Opublikowano

Kupić ram oraz lepszy procesor.

Gra "zyskała" na grafice, zmienili mapę itp.

ewentualnie możesz wyłączyć cienie (zamiast low daj off)

Opublikowano

Ten komunikat będzie pojawiał się cały czas. Masz 3GB ramu, a wymagane jest 4GB.

Mam 2gb i gra działa bez problemu więc nie wprowadzaj w błąd.

Opublikowano

Nie czytaj takich postow, bo ludzie bzdury pisza. Zaraz sie dowiemy, ze na Commodore tez dziala i to bez problemow.

Taaa... 2 GB i bez problemow, bzdura.

Musisz dokupic ram, albo najlepiej wymienic. Pisze wymienic, bo wnioskuje, ze skoro masz 3 GB, to masz w dwoch kosciach. Mozesz wymienic te 1 GB na 2 i bedziesz mial 4, lecz pamietaj, ze mapy sa tera baaardzo pamieciozerne ;) i ludzie maja czasami problem z wejsciem na Californie nawet z 4 GB. Wiec moze lepiej zainwestowac w 2 x 4 GB? Oczywiscie ma to sens przy 64-bit systemie :)

test

Opublikowano

Nie czytaj takich postow, bo ludzie bzdury pisza. Zaraz sie dowiemy, ze na Commodore tez dziala i to bez problemow.

Taaa... 2 GB i bez problemow, bzdura.

Musisz dokupic ram, albo najlepiej wymienic. Pisze wymienic, bo wnioskuje, ze skoro masz 3 GB, to masz w dwoch kosciach. Mozesz wymienic te 1 GB na 2 i bedziesz mial 4, lecz pamietaj, ze mapy sa tera baaardzo pamieciozerne ;) i ludzie maja czasami problem z wejsciem na Californie nawet z 4 GB. Wiec moze lepiej zainwestowac w 2 x 4 GB? Oczywiscie ma to sens przy 64-bit systemie :)

Intel core 2 duo e5400 2,7ghz

2GB ram

GTX 260 896mb golden sample 448bit

win 7 64 bit

35-40 fps w miastach w rozdzialce 1280x1024 na low + antyaliasing

Następny znawca komputerowy. Dopóki nie poda tego co ma w blaszaku nie mów że to ram.

@topic: Koledze polecam dać priorytet na wyskoki.

Opublikowano

Dzięki za informacje .... Bede prubowal jeszcze z wyłącZeniem tych cieni, lecz pewnie duzo to nieda .... Nad kupnem sie zastatawialem jednej kości 2GB ( poniewaz jedna mam) tylko nie wiem czy te obecne bedą kontantybilne z innymi .. musiałbym dokupić chyba takie same, i czy mój procek wytrzyma 4GB jest to dość stary komp :P ...( Jeszcze nie wiem jak ale bede sprawdzal inf. dotyczące mojegokompa )

Opublikowano

Dobra panowie, wyłączyłem cienie i smiga jak nalezy, tylko czasami pinguje... Lecz po pewnym czasie około 20 minut lub wiecej grywywala mi gre i pisze (... Memory card off) Mam 3 Gb ramy i wywala mi za to ze mam za malo, to w jaki sposib Vaxus ty masz 2GB i ciebie nie wywala??? Prosze o odpowiedz

Opublikowano

Dobra panowie, wyłączyłem cienie i smiga jak nalezy, tylko czasami pinguje... Lecz po pewnym czasie około 20 minut lub wiecej grywywala mi gre i pisze (... Memory card off) Mam 3 Gb ramy i wywala mi za to ze mam za malo, to w jaki sposib Vaxus ty masz 2GB i ciebie nie wywala??? Prosze o odpowiedz

1. Zacznij czytać ze zrozumieniem to ja mam 2gb ram a nie Vaxus i gra dziala świetnie.

2. Jak mamy Ci pomóc skoro któryś raz  z kolei nie podałeś parametrów komputera?

3. Sciagnij everest ultimate (tam masz całe info o tym co posiadasz w obudowie.)

Opublikowano

@jubas42. Nie ma bata, zeby z 2 GB ramu (i tym prockiem) bylo 35-40 fps. i to w miastach ! Cos sciemniasz kolego.

Wracajac do tematu. Jak nie wiesz jaka kupic pamiec i nie wiesz jak to sprawdzic, to kompa pod pache i do sklepu. Te 2 GB, to wydatek okolo 80 zl.

P.S.

... i powiedz mi jeszcze, ze z tymi 2 GB w kompie, wbijasz bezproblemowo na mape California ?

test

Opublikowano

@jubas42. Nie ma bata, zeby z 2 GB ramu (i tym prockiem) bylo 35-40 fps. i to w miastach ! Cos sciemniasz kolego.

Wracajac do tematu. Jak nie wiesz jaka kupic pamiec i nie wiesz jak to sprawdzic, to kompa pod pache i do sklepu. Te 2 GB, to wydatek okolo 80 zl.

P.S.

... i powiedz mi jeszcze, ze z tymi 2 GB w kompie, wbijasz bezproblemowo na mape California ?

Nie chcesz nie wierz. Na Californie niestety nie moge. A fps mam tyle dzieki karcie graficznej 448bit robi swoje :)

Opublikowano

Czyli moje dane do kompa :

DualCore Intel Pentium E5200, 2500MHz (12,5 x 200)

3GB ram

NVIDIA GeForce 9500 GT (1024 MB )

Windows 7 32 bit.

Jeżeli jeszcze jakieś info potrzeba to dopisze :)

Opublikowano

Czyli moje dane do kompa :

DualCore Intel Pentium E5200, 2500MHz (12,5 x 200)

3GB ram

NVIDIA GeForce 9500 GT (1024 MB )

Windows 7 32 bit.

Jeżeli jeszcze jakieś info potrzeba to dopisze :)

Karta do wymiany. Mój kolega ma bardzo podobny sprzęt tyle ze ma 9600 gt 1024 mb i też mu przycina. Ram Ci nie pomoże nic :)

Opublikowano

jak cytujesz mnie, to chociaż przeczytaj to co napisałem, a jeżeli dalej nic to nie daje to poproś kogoś z rodziny, żeby Ci przetłumaczyli. Napisałem, że będzie pojawiał się komunikat, ale oczywiście wiadomo, że gra uruchomi się i będzie można spokojnie grać, tyle, że mogą wystąpić oczywiście lagi i problemy, które autor tematu opisał. Ten komunikat oczywiście można zignorować. Opcjonalnie do gry potrzebne jest 4 GB RAM jednak w Twoim przypadku karta faktycznie jest do wymiany. 9500GT jest słabą kartą. Nie ma co porównywać 9600GT i 9500 GT, ta pierwsza jest znacznie wydajniejsza. Ja sam mam 9600GT i karta daje radę. Oczywiście w moim przypadku procek troszkę dupy daje, ale tak to wszystko jest ok.

Tutaj temat odnośnie tego komunikatu RAM

http://forums.infestationmmo.com/index.php?/topic/101734-4gb-ram-error/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...