Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto grać Sivir? Jeśli tak to jak?

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ją bardzo lubie, w teamfightach uzywaj ultimate do chasowania/escapu musisz uzyc go z glowa, tak by kogos uratowac lub kogos ujemac :)

na lini graj ostroznie po 1wszym reacllu jak juz bedziesz mial vamp scepta mozesz sie pokusic o jakis haras, jak dominujesz na lini to nawet zoneing, polecam ci nia grac przeciwko cait, latwo blokuje ulta i darmowa mana z pulapeczek :) osobiscie lubie nia grac na lini z leona, ale to juz chyba zalezy od ciebie, kazdy kto gra adc ma inny styl ale mi sie tak gra przyjemnie ;)

Opublikowano

Sivir jest dobra w dzisiejszej mecie bo kontruje takie postacie jak gragas le blanc itp. Na bocie jest to bezpieczny pick ze względu na to że kontruje cc takie jak hook thresha grab blitza czy stun leony i annie. Fazy lini nie będę ci rozpisywał bo tu masz farmić po prostu. W tfach trzymasz się z tyłu czekasz aż ktoś zainicjuje i bijesz z bezpiecznej pozycji. Oczywiście starasz się focusowac ale ja preferuje bić się bezpiecznie i uciec najwyżej niż starając się focusowac paść bezsensu za blisko podchodząc. Masz bezpieczne Q z dużym zasięgiem którym możesz łatwo obijać przeciwnika. Build no to co będę ci mówił jak typowy adc, lepiej budować statika niż PD według mnie.

Opublikowano

Jeśli grasz przeciwko Blitzowi, Vayne, Varrusowi czy innemu enemy, która ma lock skill, graby czy stuny, to jej W jest idealne. Nie marnuj go na zwykłe skille, tylko na ulti enemy i te skille, jak Blitza, Vayne, Garena, itp. Ultuj tylko w przypadku, kiedy wiesz, że nie dobijesz na passywce, a przeciwnik Ci ucieka. Jej ultimate idealnie sprawdza się w Team Fightach, jeśli ktoś ma AS + ulti Sivir i po grze. Buduj się na Attack Spead i DMG + trochę Criticów. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@up Tarcza to "E" a nie W

@top Sivir to taki pick dobry. Szczególnie na Lb, Blitza Varusa czy cait.

Ulti ma dobre do uciekania doganiania i rushowania enemy w tf'ach

Buduj się na DMG, kryty i speed attack (jak kazdy adc...)

blyat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...