-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
patrykasx
patrykasx
Witam.
Moja konfiguracja:
procesor: INTEL PENTIUM D 920 2.80GHz
Płyta główna: Gigabyte Technology Co. Ltd. Model:8I945GZME-RH
RAM: 2GB DDR2 800HMZ Corsair
Zasilacz: Chieftec GPA-450s8
Postanowiłem zmienić moją starą grafikę radeon x550 na używanego Radeona HD4850 z allegro.
Przez około miesiąc czasu było wszystko idealnie, aż pewnego dnia dzień po formacie podczas gry wyskoczyły mi takie artefakty, że po prostu nic nie było widać tylko szalejące trójkąty. Pomogło wgranie najnowszych sterowników. Następnego dnia znowu to samo, zrobiłem formata problem ustąpił. Następnego dnia to samo reinstalacja sterów i tak przez 3 dni. Teraz reinstalacja nie pozwala mi an 5 minut gry a nawet w biosie pojawiają sie kropki (artefakty). Pomyślałem ze to wina karty graficznej, więc włożyłem starą grafikę, zainstalowałem sterowniki, odpalilem grę, gram 2-3 minuty komputer się zaciął restart komputera po czym obraz znikł. Z tego co kuzyn powiedział ten x550 się spalił. Aktualnie to gdy wloże radeona 4850 system po załadowaniu loga windows restartuje się i tak w kółko.
Moje pytanie brzmi co jest nie tak? Coś z komputerem? Grafiki padły? Muszę zakupić nową grafikę?
Aktualnie piszę z zintegrowanej karty. Dodam ze temperatura radeona 4850 w czasie gry wynosiła 50 stopni.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.