Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Skript+ Crafting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam mały problem. Chciałbym na serwer wprowadzić crafting na nowe buty z efektem speed 1. Dokładniej chodzi mi o to, że ładnie crafting działa jest effect. Ale effect jest tylko na jednego gracza na serwerze. Jeżeli jeden gracz je założy to ma effect. Ale jak już założy je drugi, to ten pierwszy to traci. Pomoże ktoś? Potrzebne pilnie.
Link:

http://pastebin.com/0NPku4Ez

Kod:

on script load:
    register new shapeless recipe for diamond boots named "&bSzybkie Buty" using none, none, none, diamond block, none, diamond block, diamond block, none, diamond block
every 2 second:
    loop all players:
        if loop-player is wearing diamond boots named "&bSzybkie Buty":
            apply speed 1 to the loop-player for 2 seconds
            stop
Opublikowano

Usuń po prostu stop. Dlaczego? Po zapętleniu pierwszego gracza efekt zostanie zatrzymany = nie zapętla innych graczy.

Opublikowano

on script load:
    register new shapeless recipe for diamond boots named "&bSzybkie Buty" using none, none, none, diamond block, none, diamond block, diamond block, none, diamond block
every 2 second:
    loop all players:
        if loop-player is wearing diamond boots named "&bSzybkie Buty":
            apply speed 1 to the loop-player for 2 seconds
        stop

Na przyszłość, Tabulatory oddzielają dane działania. Tzn.... if loop-player is wearing diamond boots named "&bSzybkie Buty": i każde następne działanie tego loopa będzie się wykonywało po dodaniu 1 tab'a.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...