Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] PRogram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem już tego kodu i poardników ale nie moge go znaleść chodzi o to by np po kliknięciu na przycisk program chował się paska zadan :-)  Czy posiada ktos taki kod lub poradnik?

Opublikowano

Troche mi trudno to przerobić bo jak to przerabiam na język VB to aplikacja sie tylko zwija a aj chce by jak na tamtym zdjeciu do tamtego paska wskakiwała korzystam z tego kodu:

WindowState = FormWindowState.Minimized
        If WindowState = FormWindowState.Minimized Then
            NotifyIcon1.BalloonTipTitle = "APP Hidden"
            NotifyIcon1.BalloonTipText = "Your application has been minimized to the taskbar."
            NotifyIcon1.ShowBalloonTip(3000)
        End If
    End Sub

A i jak zrobic by te notifyicon się pokazywały? Nie wiem czy dobrze przerobiłem i gdzie wstawić ten kod, że jak 2 razy sie kliknie to okno się pojawia!

Opublikowano

If WindowState = FormWindowState.Minimized Then

Hide()

notifyIcon1.BalloonTipTitle = "APP Hidden"

notifyIcon1.BalloonTipText = "Your application has been minimized to the taskbar."

notifyIcon1.ShowBalloonTip(3000)

End If

Opublikowano

Z podwójnym kliknięciem to ja to zastosowałem tak że dałem dwa buttony jak się minimalizuje program to button do minimalizacji znika i w jego miejsce pojawia się do powiększenia i na odwrót

mógł by mi admin/mod zmienić nick na "Cross"? Dzięki!.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...