Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Riven dalej w mecie ?

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślicie że mainować Riven na topa ? Teraz meta na tanków, więc dam rade? Jeżeli już nią grać to full ad czy może trochę pod tanka?

Opublikowano

Szczerze Ci powiem, że po ostatnim nerfie na Riven nie odczuwam różnicy grając nią, dla mnie dalej jest mocną postacią. Jeżeli masz zamiar grać nią na topie, to proponuję składać tak:

Na start: buty, 4 potki, bądź Doran's Shield (tarcza dorana) i potkę

Jak już się trochę podfeeduję to składam: Frozen Malet (Lodowy Młot), bądź Blood Thister (Krwiopijec)

Później: SunfireCape (słoneczna peleryna), Warmong's (Plemienna), Guardian Angel, a dalej już co tam będziesz chciał pod DMG :)

Opublikowano

Riven to taka kupka, ale zawodowi gracze Riven naprawde ownuja gry.

Kupka? Ok ;)

@top

Dziś(przed chwilką) grałem na Olafa ponoć jedna z lepszych kontr na nią, zowniłem topa, olaf nic nie mógł zrobić i /ff w 21 min :)

5325e6c1b9dc5.png

Build: Doran + potka

Brutalizer

Tiamat, później Hydra

BT

Last Whisper

Dokańczasz z Brutalizera, Tasak

GA

Opublikowano

LOL serio jak patrze wasze buildy to mi sie smiac chce, serio... 

- Doran's Blade + Potka

- Brutalizer

- BT

- LW

- Black Cleaver

- GA

- Hydra

- MoM

Opublikowano

Oczywiście, że w mecie, dalej owni topa, mobilna, tarcza, dmg. Czego chcieć więcej, może jedynie mogłabybyć bardziej tanky jednak wtedy

byłby to top1 topperów.

Opublikowano

@UP

W twoim rozumieniu Hydre składa się jako przedostatni item czy jak?

W s3 gralem z tym jako 1 item, ale jak teraz ma obnizony dmg wole grac jako przedostani lub przed GA.

Opublikowano

Ciągle OP, tylko słabsze early.

Dzisiaj grałem z riven co miała 5/6 zrobiła quadre 9/6 i GG serio, wygrywała enemy cały mecz. Teamfight annie stunuje riven skacze jak pojebana i tylko Q Kill Q Kill Q Kill W Kill ...

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

@ up lol ten build o.O. riven to nie tank

Doran shield i potka na start

Hydra

Bc

LW

Butki jakie chcesz

Ga/banshe

Plemienna/randuin

Wiesz, szczerze Ci powiem, że grałem z takim buildem jak napisałem i nie było tragedii wielkiej, wiem, że jest to jeden z tych słabszych buildów, ale mi osobiście się gra na nim dobrze :)

Również polecam build, który podał @meez, właśnie przed chwilą skończyłem mecz z tym buildem z niezłymi statystykami :)

Opublikowano

Bo build jest nie ważny. Najważniejszy jest lvl w danym czasie. Ogólnie raz grałem ori vs riven na midzie i powiem ze nie dalem rady, jeszcze miała ogarniętego junglera później tylko sur at 20 bo na pol combo mnie brala

Opublikowano

Najbardziej boli że Renekton jest jej kontrą, którego widuje się na każdym rankedzie w mojej dywizji. Olafa już tak dużo razy nie widzialam żeby grał na nią, a z resztą tanków daje rade, 1 item pod def i jedziesz, jak nie dajesz rady uciekasz, free flash + 3x Q + Flash

Opublikowano

Riven to taka kupka, ale zawodowi gracze Riven naprawde ownuja gry.

czyli jestem zawodowym graczem? 

topic

riven wciąż jest op, nie sam champ był op, bo to nie champy są op, tylko ich połączenie z itemami 

rush hydra, lw, sytuacyjne mom, można też zrobic bt jak jesteś do przodu z levelem i rozkurwiasz.

@up

ostatnio rozjebałem renektona riven, sam się ździwiłem, ale ja mu robiłem takie dmg na 6 lvlu że bardzo go to bolało. 

wystarczy farmic, poprosic junglera o gank czy 2 i go zniszczysz. 

Opublikowano

Ciągle OP, tylko słabsze early.

Dzisiaj grałem z riven co miała 5/6 zrobiła quadre 9/6 i GG serio, wygrywała enemy cały mecz. Teamfight annie stunuje riven skacze jak pojebana i tylko Q Kill Q Kill Q Kill W Kill ...

Mogłem to być ja, bo wczoraj grałem właśnie riven, miałem staty 5:6 i dodatkowo zrobiłem quadre i miałem 9/6 ;p Napisałem na PW, sprawdzi się, czy być może, to ze mną grałeś :)

Topic: 

Riven dalej kosi, że aż miło patrzeć :)

Buildy już tam masz wyżej podane, które są w 100% dobre :)

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...