Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Su 122 44 vs E-25

JugensiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga od razu uprzedzam, pytanie jest do ludzi, którzy mają chociaż 1 z wymienionych czołgów, nie chcę żadnych porównań na stronach bo tutaj nie o to chodzi,

Jako iż z ESL'a uzbierałem już dosyć fajną sumkę, to starczy mi na e-25 lub su-122-44. Czołg głównie do for fun i dopiero w 2 kolejności zarabianie.

Załoga nie ma znaczenia, bo na niemieckich td mam 5 perków, a na ruskich prawie 5. 

Czytałem dużo o tych czołgach, su-122-44 wydaje się być fajny, lecz celność 0.41 i losowanie do 9t z 175 pen trochę odstrasza. Nadrabia praktycznie najlepszym rof w grze i dobrym pancerzem. E-25 to cichy zabijaka, świetne camo, spamerskie działo, zwrotny lecz słaba penetracja.

Możecie podzielić się swoją opinią o tych czołgach ?

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Miałem okazję grać w plutonie z kolegą E-25 i powiem Ci, że jego losownia są naprawdę dobre. Rzadko kiedy rzucało go na 8, a nawet jeśli to jest wystarczająco mobilny i to mega camo! żeby dojechać na fajną miejscówkę gdzie można nabić bezkarnie dmg, a przy okazji pospotować.

Ma tanie ammo i naprawę. Moim zdaniem bierz E-25.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś wziąć SU-122-44. Mój kolega nim gra i bardzo dobrze sobie go chwali. Jedyną jego wadą może być słabszy pancerz. Jego działo wali DMG 400+ z bardzo szybkim reloadem. Jest mobilny co przydaje się przy częstej zmianie pozycji. Osobiście poleciłbym Ci SU.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

Według mnie Su-122-44 .

Mam na nim zabójcze winratio na poziomie 65% prz 345 bitwach co pokazuje jak sie nim fajnie gra i jego osiągi .

Losowanie to 9 tieru wcale nie odstrasza ,według mnie wcale to nie jest uciążliwe a penetracji starcza na IS-8 od przodu (tak starcza jak jest sie dalej to gold) a E-75 od boku 100% przebić .

Celność jest dobra szybko się zwęża i bardzie czuć że to jest cos koło 0.35 a nie 0.41 .

A i E25 nie ma tego konfortu wygrania 1vs1 z IS , jak to ? tak to że ładujesz 6.90 (dosyłacz chyba Bia ale bez wenty) a niedoswiadczony IS powyżej 12-13 sek czyli 2 pestki za jego jedną , czyli 4 razypo 390 to masz killa .

I magiczny pancerz odbijajacy od swojego tieru większość pestek i nawet niekiedy od 9 odbije.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Skoro chcesz pograć czołgiem dla fan'u to bierz E-25. Zabójce camo, działo op i niski oraz szybki. Zarobić zarobisz nim, lecz nie tak jak suczką.

Su sprawia mniej frajdy, ale ma większe zarobki.

Opublikowano

Mój kumpel ma SU-122-44 i ma na nim ponad 600 bitew i nadal mu się nie znudził (co świadczy o świetnym funie z gry nim). Pytałem go o ten czołg mówił że jeżeli rzuci go na topke to czołg robi miazgę, ponadto świetny dingający pancerz. 

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

Jesteś doświadczonym graczem i myślę, że będziesz wstanie wykorzystać potencjał E-25. Jedziesz na jakąś miejscówkę, campisz, robisz dmg. Z Twoimi umiejętnościami, myślę, że więcej zrobisz i zarobisz E-25, dlatego polecam Ci ten czołg. Do tego sprawia dużo funu :) (Tak wiem, prosiłeś o wypowiedź osoby które mają te czołgi...)

Najlepiej poczekaj 2 tyg na test 9.0 i pograj tymi czołgami. 

Opublikowano

Zależy jak grasz, jeśli ciągle jeździsz z miejsca na miejsce to E-25, a jeśli wolisz przyczaić się w krzakach i czekać na przeciwnika to polecam SU

Opublikowano

Zależy jak grasz, jeśli ciągle jeździsz z miejsca na miejsce to E-25, a jeśli wolisz przyczaić się w krzakach i czekać na przeciwnika to polecam SU

E-25 ma znacznie lepsze camo, także wydaje mi się, że bardziej nadaje się do campienia w krzakach.

Opublikowano

E-25 ma znacznie lepsze camo, także wydaje mi się, że bardziej nadaje się do campienia w krzakach.

Kłucił bym sie , oba pojazdy do tego się nadają dla porównania :

Moduły:Siata wenta

Perki: BiA camo

E25 62.93%

SU 55.95%

Różnica 7 procent.

Za to po strzale :

E25 22.54 %

SU 15.47 %

Czyli tu też 7 procent.

Oczywiście należy pamietać o tym że E25 w "serii" (bezustanny ostrzał) ma 22% camo a SU ma przez 5 sek 15% a następnie przez 2 sek 55% co może byc kluczowe w niektórych sytuacjach .

No i pocisk E25 a SU to też różnica SU 390/175 a E25 135/150 (DMG/PEN).

Cena jest ta sama za pociski :

Su 1k za pocisk

E25 255 za pocisk a żeby zadać 400 dmg trzeba takich 4 więc to samo .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Ale SU-122-44 nie jest OP, a E 25 jest.

E 25 ma wystarczająco pene na T8, wystarczy grać z głową i mieć trochę golda.

Do tego camo pokroju: strzelam w ciebie 4 pocisk a ty dalej mnie nie widzisz.

E 25 nie rzuca na T9, a SU-122-44 rzuca co 2 bitwę.

Do tego E 25 strzeli ci w palec u dowódcy przeciwnego czołgu... 600m dalej.

Do tego mobilność i zasięg widzenia mówią za E 25.

Edit: od kiedy geniuszu pocisk do E 25 kosztuje 255, a nie 100?

Opublikowano

Ale SU-122-44 nie jest OP, a E 25 jest.

E 25 ma wystarczająco pene na T8, wystarczy grać z głową i mieć trochę golda.

Do tego camo pokroju: strzelam w ciebie 4 pocisk a ty dalej mnie nie widzisz.

E 25 nie rzuca na T9, a SU-122-44 rzuca co 2 bitwę.

Do tego E 25 strzeli ci w palec u dowódcy przeciwnego czołgu... 600m dalej.

Do tego mobilność i zasięg widzenia mówią za E 25.

Edit: od kiedy geniuszu pocisk do E 25 kosztuje 255, a nie 100?

Celnosć tego działa na 100m to 0.336 a więc na 200 m to 0.672 a na 600 m to 2.016 czyli pocisk jest wstanie odchylić się na 2cm na naszym celowniku a przy celu 2m i 16 mm co oznacza że trafienie w palec nie jest możliwe.

A tak na serio to oba czołgi są dobre , a losowanie w SU na 9 teiry wcale nie przeszkadaza jak wróce do domu to wrzuce ci bitwe z 9 tierami , nie pamietam czy to graliśmy ja z kuzynem czy ja na jego koncie ale to chyba jest mało wazne .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Celnosć tego działa na 100m to 0.336 a więc na 200 m to 0.672 a na 600 m to 2.016 czyli pocisk jest wstanie odchylić się na 2cm na naszym celowniku a przy celu 2m i 16 mm co oznacza że trafienie w palec nie jest możliwe.

A tak na serio to oba czołgi są dobre , a losowanie w SU na 9 teiry wcale nie przeszkadaza jak wróce do domu to wrzuce ci bitwe z 9 tierami , nie pamietam czy to graliśmy ja z kuzynem czy ja na jego koncie ale to chyba jest mało wazne .

Przełoży mi to ktoś na Polski?

Topic: celność działo E 25: 0.3 na 100m

Z załogą na 100%, wentą, BiA i czekoladą daje nam to 0.255 jakieś, czyli 1.53 na 600m. Jedna z najlepszych celności w grze, a sarkazm widzę to coś czym nie władasz...

Opublikowano

koncu zaczoles troche myslec ;) su ma dobre pierdolniecie mobilny nawet szybki :P

w miare penetra i pancerz :P i fajnie mi sie nim gra :D mam nim 400+ bitew na jg tig 550+ i powiem ci czasami fajnie su polatac bo jg tig troche wolny :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...