Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nooby Mt2

paninax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu Panina ala "mt2isgreat'" nie zakladajcie tematow jak jakies nooby ... wszystko bylo , uzywasz opcji" szukaj "... wpisujesz "keywords" zaznaczasz "dział" i jedziesz , wszystko da sie znalezc

bo wy jestescie w wiekszosci noobami ... tworzycie serwery zeby sie pochwalic przed kolegami z klasy czy tam w szkole czy tam cos ... to jest wogole szok ...serwer

czym jest serwer ... otoz serwer

Serwerem może być zwykły komputer, jednak w celu pełnego wykorzystania możliwości, jakie daje oprogramowanie serwerowe, powinna to być maszyna przeznaczona do tej roli. Maszyny takie są przystosowane do pracy ciągłej, wyposaża się je w duże i szybkie dyski twarde, głównie SCSI, dużą ilość pamięci RAM najczęściej z ECC oraz wydajne procesory serwerowe. Często serwerowe płyty główne mogą obsłużyć 2, 4 lub więcej procesorów.

Serwer musi być maszyną niezawodną, w tym celu często posiada 2 lub więcej wbudowane zasilacze typu hot-plug i awaryjne zasilanie, a pomieszczenie, w którym stoi powinno posiadać odpowiednią wentylację lub klimatyzację.

Serwer jest zazwyczaj podłączony do Internetu szybkim łączem, które dzięki oprogramowaniu maskarady (NAT) potrafi dzielić pomiędzy aktualnie chcących korzystać z zasobów internetu użytkowników, których nazywa się klientami.

Serwer niepodłączony do internetu, na przykład w sieci lokalnej może zarządzać współdzieleniem zasobów na poszczególnych komputerach (na przykład zainstalowanymi programami, danymi czy też urządzeniami peryferyjnymi).

Jest tez jakies promile odsetki typu Zonni typu "ja wiem wszytskoi" ... no to ja ci powiem Zonni ze ty wiesz Gówno a czy sie ze mna zgodzisz czy nie to twoja sprawa bo i tak jestes pojebanym noobem tylko.

• 11 miesięcy temu...
  • Dodaj nową pozycję...