Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

strona własna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , chce mieć własną strona internetową, bez żadnych domen typu blogspot, blog , czy inne takie. Chcę mieć blog albo forum z własnym adresem np mojblog.pl (przykładowo)

bardzo proszę o pomocnik, czy takie coś kosztuje i jak coś zrobić

dziękóję

przepraszam za niedobre wyrażenie i ortografię mieszkalem dwadziescia lat w angli ponad i nie uzywalem polskiego języka

Opublikowano

.pl kosztuje 10ZŁ za rok, potem przedłużenie jej 40 ZŁ chyba za 2 lata.
.net jak się nie mylę kosztuje ok. 20ZŁ i tak jak wyżej, potem przedłużenie jej ;)
Także trzeba znać język programowania (php, js, jq) HTML i CSS to podstawy które trzeba ogarnąć :)
Zapomniałem jeszcze o serwerze WWW :D wystarczy najtańszy, ale znajdą się i darmowe hostingi WWW. Ja polecam hostinger.pl ;)

Opublikowano

potrzebujesz domene - ceny są różne

hostingu www - w internecie można znaleźć strony które oferująhosting gratis do domeny

dobrej znajomości html + css + chociaż podstawy php(skoro chcesz bloga to musisz zrobić jakiś system dodający twoje posty)

Możesz także skorzystać z gotowych silników np pod forum: mybb, phpbb3, phpbb by przemo  czy płatny ipboard, a pod bloga np: wordpress.

cena utrzymania takiego bloga/forum to ok 10zł za domene + 20 - 30 zł/mies za hosting jeśli zdecydujesz się na inny niż ten oferowany do domeny.

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...