Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Hamachi Na Plikach Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj postawiłem sobię serwer hamachi na pliczkach Terenzo. Wszystko było okej, pozmieniałem konfiguracje portmapa pod siebie, oczywiście w portmapie końcówki .100 . W kliencie pozmieniałem root pod siebie czyli też adres IP z końcówką .100 .

I tu zaczynają się schodki, stworzyłem klienta dla kolegi z moim normalnym IP. Spakowałem ROOT i dałem mu całęgo klienta gotowego.

Gdy odpalił serwer przez aplikacje Metineth w kliencie Terenzo wszystko ładnie działało. Zalogował się na serwer, stworzył postać, i nacisnął przycisk start, po kilku sekundach wywaliło go do okna logowania. Prubował chyba z 10 min się zalogować i nic :/

Syserr klienta jest pusty, Syserr channeli, bazy, logowania itd. Też są puste :/ Nie wiem co jest przyczyną tego. Może nie odblokowałem jakiegoś portu? A może trzeba jakiś inny specjalny launcher pod hamachi? Proszę o pomoc.

PS. Kolega normalnie może zalogować się przez Navicata do bazy MYSQL, FTP też działa, Putty też sprawdzałem i mu działa.

Nie piszcie że może nie dodałem go do hamachi bo sprawdzałem to chyba z 100 razy :P

Opublikowano

@Początkujący może zapodasz mi launchera? I gdybyś jeszcze powiedział jak ustawić go bo mam jakiegoś launchera hamachi ale nie działa :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...