-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Dymbciu
Dymbciu
Witam. Od ok. pół roku korzystalem z Debiana Wheezy na środowisku LXDE (w międzyczasie Ubuntu i Fedora) na środowisku LXDE, ale ostatnio zrobilem reinstalkę, aby sobie porozdzielać partycje /tmp, /usr, /var i /opt od pozostałech (ze względów bezpieczeństwa). Po reinstalacji zauważyłem (naprawdę) spory spadek wydajności w ogólnym dzialaniu i w przede wszystkim w grach (konkretnie Minecraft - wieloplatformowość). Podczas normalnej pracy są minimalne (ale nadal zauważalne) ścinki, ale monitor CPU pokazuje o połowę niższe słupki. Podczas gry jest już o wiele gorzej. Przy minimalistycznych ustawieniach osiągam zadziwiające 5 FPS podczas, gdy przed reinstalką było to około 50, przy przydzielonym 1GiB RAM i na średnich setach. Sprawdzałem sterowniki otwarte, jak i zamknięte-legacy. Przy obu taki sam efekt. Nie wiem, czym jest to wywolane, przed reinstalką miałem 4GiB SWAP na początki, a po ok. 4.3GB, ale na środku dysku. CPU - Intel Pentium Dual Core, GPU - Gigabyte Radeon HD 4450, 2 GiB RAM, Płyta główna American Megatrends (modelu nie znam), całość składana w NTT w 2009r.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.