Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Counter czy Main?

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście uważam, że coś takiego jak kontra nie istnieje. Co najwyżej któryś champion w normalnych warunkach będzie mieć trochę łatwiej w walce z innym. Tak naprawdę zabawę w kontry zaczyna się gdzieś w goldzie. Jeżeli mainujesz jakąś postać i robisz to naprawdę dobrze, to używaj właśnie maina.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Zdecydowanie maina, wiesz jak na kogo grać i wiesz, że nie sfeedujesz. Grając postacią, którą nie umiesz grać rujnujesz innym grę ;)

Opublikowano

Dzieki wam ale mam taki problem ze jak biore katarine to zawsze robie dobre ganki mam duzo farmy dobre staty ale oczywiscie ktos musi miec afk lub lamic z mojego teamu chociaz ja robie penty i quadry w teamfightach ale i tak przegrywam przykladem sa moje 3 ostatnie rankedy.

Opublikowano

masz ten sam problem co ja jak zaczynałem grać wtedy starałem się pickować counter'a i uczyć się countorwać i tak zostało mi do teraz dzięki temu jestem w platynie 2

5435084992.png

Opublikowano

Najlepiej jest ogarniać z 5 postaci na jedną linię (Ja tak robię) to wtedy możesz manewrować. Najlepiej, żeby każda z nich miała łatwiej na inny rodzaj przeciwnika. Np. taka Kata ma chorą linię na LeBlanc (Stun + Silence i ciężko zrobić cokolwiek). Lepiej brać maina, bo przynajmniej wiesz, że możesz być użyteczny, a biorąc samą kontrę, to może i linię wygrasz, ale pomożesz teamowi nie ogarniając jej w chociażby 75%? Nie sądzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...