Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

3 wojna światowa

50DUKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będzie, bo wszyscy zdają sobie sprawę z tego, jak to się skończy.

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

Nie będzie, bo wszyscy zdają sobie sprawę z tego, jak to się skończy.

Też tak sądze . Wojna nuklearna koniec świata ale jestem pozytywnej myśli ;)

Opublikowano

Prędzej dojdzie do konfliktu regionalnego niż do światowego, gdyż użycie arsenału nuklearnego oznaczało by.

Że wszystko to przez co ludzkość przeszła, nic nie znaczyło by bo końcu byśmy się zniszczyli...

Według mnie możliwe teraz są konflikty regionalne, niż światowe, bo w Azji też nie za ciekawie w tej kwestii jest. A wojna o Krym i Ukrainę to tylko element gry Putina, by powrócić do ZSRR według mnie dlaczego? Putin ma pogląd na świat według mnie podobny do Lenina czy Stalina.

Opublikowano

Nie będzie. Nikt nie chce wojny.

Poza tym nie wiemy jaka jest sytuacja, bo w to co mówią media to szkoda wierzyć.

Opublikowano

Krym jest autonomiczny.Parlament krymśki sam poprosił Rosje o ochronę w związku z obaleniem Janukowycza przez ultranacjonalistów ze Swobody.Możliwa jest wojna, ale między Rosją a Ukrainą o Krym.Nie wiem po co USA i NATO się w to angażują.Gdyby Putin rozpoczął inwazję na Ukrainę, to całe to zamieszanie byłoby jakoś uzasadanione.Obecnie na Krymie jest 80% Rosjan.Jeżeli komuś wojna się opłaci, to będzie dążył do jej sprowokowania.

Opublikowano

Wojny nie będzie. Media za dużo mówią. Jeśli będzie to jedynie Rosja z Ukrainą, ale nie przeniesie się to na pewno na cały świat. 

Opublikowano

Wojny światowej na pewno nie będzie, nie daje mi spokoju tylko jedna rzecz, po kiego ***** polska władza tak się to angażuje?!?! Ruskom lepiej nie podskakiwać bo zakręcą kurek i się skończy.

Opublikowano

Wojny nie będzie. Media za dużo mówią. Jeśli będzie to jedynie Rosja z Ukrainą, ale nie przeniesie się to na pewno na cały świat. 

dziś ukraina jutro my . 

Jeśli Rosja wchłonie   ukrainę to my będziemy następnymi . 

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

dziś ukraina jutro my . 

Jeśli Rosja wchłonie   ukrainę to my będziemy następnymi . 

Parlament Krymu sam poprosił Rosję o pomoc.Krym należy do Ukrainy od lat 90, ale jest autonomiczny.Całe to zajście ludzie traktują jakby Białoruś wtargnęła i zajęła Mazowsze.

Opublikowano

@up Moje kochane Mazowsze ? Nie darował bym.... :D 

Tak na serio to trzeba być idiotą żeby Rosji podskakiwać, nawet Barak liczy się ze słowami ale oczywiście polscy dobroczyńcy robią wszystko aby Polskę pogrążyć w oczach Rosji. W razie czego Donald z kolegami uciekną za granicę, a to my będziemy mieli przesrane. :( 

Opublikowano

Parlament Krymu sam poprosił Rosję o pomoc.Krym należy do Ukrainy od lat 90, ale jest autonomiczny.Całe to zajście ludzie traktują jakby Białoruś wtargnęła i zajęła Mazowsze.

mi nie chodzi o sam krym , ale o całą ukrainę . 

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

mi nie chodzi o sam krym , ale o całą ukrainę . 

Obecnie na Ukrainie nie ma wojsk rosyjskich a prorosyjski Janukowycz został obalony przez nacjonalistów, którzy sami sobie strzelili w stopę dająć Krymowi pretekst do poproszenia Ruskich o ochronę.Póki Unia Gównopejska i banderowcy nie zaczęli się wtrącać w sprawy Ukrainy, to Ukrainie była spokojnym państwem z autonomicznym Krymem.

Opublikowano

Media pierdolą by mieć oglądalność, a lewacki TVN to już szkada mówić.

Opublikowano

Nie będzie żadnej wojny, bo reakcją zachodu będą twitty rostowskiego i groźby sankcji finansowych (do których nie dojdzie)

Opublikowano

Nie będzie żadnej wojny, bo reakcją zachodu będą twitty rostowskiego i groźby sankcji finansowych (do których nie dojdzie)

Grożenie sankcjami działa w obie strony, bo Putin też może z nimi wyjechać np.

Zakaz eksportu mięsa i innych produktów z zachodu choćby. Po prostu Putin ma pogląd taki, że chce powrócić do ZSRR, o czym można się przekonać w ostatnich dniach. A swoją drogą, Hitler też chciał bronić ludność Niemiecką, i dlatego wkroczył choćby do Czechosłowacji. Więc porównanie Putina do Hitlera tutaj, nie jest mylne.

Opublikowano

III wojna światowa wybuchnie na 100%. Na pewno nie w tym roku (chociaż dopiero się zaczął), ale za kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt lat, i nie będą to działania czysto militarne jak kiedyś, tylko np. ruscy będą nam ddosować strony rządowe, serwery metka itp. (nie no zart hehehe :D)

Podobno Putin ma raka mózgu, więc to by tłumaczyło jego działania, nie wiadomo co mu jeszcze odjebie, no ale wiecie, źródło - fakt.pl... 

http://www.fakt.pl/putin-ma-raka-mozgu-to-stad-wojna-i-inwazja-prezydent-rosji-oszalal,artykuly,447713,1.html
Opublikowano

Powoływanie się na tabloidy typu fakt czy inne media to według mnie głupota.

Ostatnio mój brat spotkał Ukraińca i ten powiedział bratu, że po Krymie Putin będzie chciał więcej zdobyć na Ukrainie. Nic dziwnego, skoro Charków teraz chce referendum.

To jest jak narazie tylko polityczna gra oto, kto zyska a kto straci. Putin stracił wpływy na Ukrainie, bo Janukowycz był jednym z jego ludzi. I teraz chce te wpływy odzyskać, wcielając Ukrainę do Rosji. A to czy ktoś jeszcze zginie to nie ma znaczenia dla Putina, bo po trupach do celu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...