Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak robić dobre przejścia w VDJ?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jw.

Bo mi niezbyt idzie :/ wiem że są lepsze programy ale planujemy oczyszczanie systemu i nie ma co instalować nowego ;P

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

co za różnica vdj czy serato lub traktor .

Jak robisz przejścia opisz ?

Jak jest pierwszy track w polowie "preparuje" sobie drugi (oczywiscie nic nie slychac, crossfader jest ustawiony na pierwszy)- ustawiam to samo bpm, petle na 8 lub 4 bity, potem mrucze do tempa 1,2,3,4,1,2,3,4 i jak jest 4 to odpalam i koryguje na tym wykresie u gory. W kazdym razie bit mei sie nie rozlazi, nie w tym lezy problem ;) potem jak konczy sie track 1 i zaczyna sie jednostajny bit zapetlam go i przesuwam powoli crossfader na srodek, albo sie jakos bawie sekundke... Problem leży w tym, ze gdy w koncu przesuwam crossfader na maxa, "rozstaję" sie z poprzednim utworem i wylaczam petle to ten drugi jest jakis taki pusty, brakuje w nim bitu z przejscia :p ciezko mi opisac o co chodzi :P

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Jak nie wiesz jak robić przejścia w VDJu dam Ci tu próbkę jak ma to brzmieć i od razu poradę.

Pamiętaj że w tym programie widzisz tj. linie dźwięku, wiec twoje zadanie polega na tym aby one leciały równo, w tym miejscu ratuje cie przycisk SYNC, dlatego też nie możesz wybierać utworów, które zbytnio różnią się ilością BPMów. Następnym krokiem jest wejście w "outro" tracku, wtedy puszczasz drugą piosenkę z lekko wyciszonym bassem. Tu nie zagrasz na słuch, więc w pewnym momencie na full faderach decków crossfaderem zjeżdżasz w drugą stronę. Nie ściszaj utworów, bo to słabo potem wychodzi w końcowym nagraniu.

Próbka:

http://www6.zippyshare.com/v/25586758/file.html 

Pamiętaj SYNC w VDJu twój przyjaciel, jak Ci piosenka gra nie równo to klikasz i Ci się pięknie wyrównuje.(Nie polecam tego na normalnym sprzęcie bo chyba wyśmiewanym Guetta zostać nie chcesz) Czyli na SYNC tylko w VDJu, tak to nie rusz mi go nawet.

Cytuje z tematu http://www.mpcforum.pl/topic/1160534-ocena-mojej-pierwszej-mini-skladanki/ :)

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Na waszą trójcę zawsze można liczyć xD dzięki! Nie zamykam tematu, może ktoś jeszcze coś napisze?

I jak, w miarę dobrze? Ja zaczynam, więc miejcie dla mnie litość ;D 

przejscie.mp3

Opublikowano

@up Jakbyś nie zauważył odpowiedź już na to pytanie jest.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Na youtube jest pełno sposobów jak zrobić przejście.

Wszystkie te poradniki sa beznadziejne, ludzie w komentarzsch narzekają na to, że bardzo długie i wgl. a jeden gosc pokazywał przejscie bez crossfsdera tylko suwakami volume o.O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...