Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silver - Oczekiwania a Rzeczywistość

Meybey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Całkiem niedawno awansowałem do Silvera, uhuhu , wreszcie wyższy poziom , "normalniejsi" ludzie , bez trollowania, płaczu , ale każda moja gra wygląda m.in tak :

http://i60.tinypic.com/2vud534.png

Z autopsji wnioskuje że już w tym brązie był wyższy poziom , widać było jakiekolwiek zaangażowanie, chęci do gry , myślałem że tam jest niski poziom , ale to z czym się spotykam w tym srebrze to jakaś przesada , czym to jest spowodowane :c ? Nie mam jednej normalnej gry , w tej rundzie Garen już w 2 min. zwątpił i stwierdził że linia jest przegrana, potem się oczywiście rozkręcił co widać na screenie , ciągły tylko płacz i "surr noobs" , "omg" , "noob team" szczerze to jak takie coś słysze to po tylu raza się czuje jakby mi ktoś w "morde" dał.

P.S Szukam kogoś do gry duo bo sam tych gier nie jestem w stanie wygrać po prostu (jeszcze wiele do nauki zostało) 

A z wszystkimi osobami w srebrze i mającymi podobne doznania jak ja , łącze się w bólu :c.

2wg4nlj.png

Opublikowano

Widocznie powinieneś być dalej w brązie. Po prostu masz lose strike, czyli gry nie do wygrania (przynajmniej w brązie i silverze) Bo dobiera Ci ludzi którzy pewnie ledwo co wbili 30lvl. Na szczęście te się kończy od golda 3. 

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Po pierwsze - to, ze jesteś w srebrze, nie znaczy że będziesz grać z innymi którzy są w srebrze. Możesz grać z tak szerokim rozstrzałem ludzi będących od brązu do platyny. Liczy się tylko MMR.
Po drugie - Nie oceniaj jednostki po ogóle ani ogółu po jednostce (czyli jedna zwalona gra nie oznacza, że każda taka będzie - oraz to, że w srebrze gry są bardziej ogarnięte niż w brązie, nie znaczy, ze każda gra będzie ogarnięta).

Osobiście nigdy nie miałem zbyt dużych problemów w srebrze - choć oczywiście zawsze "mogło być lepiej"

A na rozczarowania natrafisz wszędzie - gdziekolwiek byś nie był. Marzenia różnią się od rzeczywistości.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Przejrzałem grę , i rzeczywiście dobierało jakieś brązy III , dobra nie ma się co żalić tylko wziąć za grę  :c

Dziękuje za odpowiedzi .

2wg4nlj.png

Opublikowano

Ja w silverze 5 przegrałem 9 meczy pod rząd i na szczęscie nie spadlem do bronzu. Za 10 razem udalo mi sie wygrac i klątwa sie skonczyła. Teraz przegrywam ok. co 3 mecz także jest dobrze.

Opublikowano

Człowieku, Ty na prawdę myślałeś, że kiedy dobijesz tego marnego silvera to będziesz grał z lepszymi graczami? W życiu ! W każdej dywizji są trolle, są ludzie którzy grają słabo bo ktoś im pomógł wbić daną dywizję lub jakimś cudem im się to udało. Rzecz jasna i oczywista, że nawet najlepsi gracze mają gry kiedy im po prostu nie idzie. Poza tym, płaczesz nad innymi a sam nie grasz lepiej, 112 farmy w 20 minucie? Tylko nie zganiaj na swój team w tym przypadku bo oni Ci raczej nie przychodzili na mida z pomysłem żeby ukraść Ci trochę minionów. Ból ciemnej jak galaktyka dupy i nic więcej. Nie tylko Ty masz takich trolli, każdy ich ma. Trolle były od zawsze i na zawsze zostaną. Przenieś się na westa, ludzie gadają, że jest tam większy poziom gry. Na prawdę, płakać chce mi się ze śmiechu kiedy widzę jak ktoś pisze takie rzeczy, brednie kompletne z tym westem. Wielcy fanowie znanych ocelotów i innych syfów myślą, że jak grają na wescie to znaczy, że jest tam większy poziom gry. Troszeczkę odszedłem z tematu, ale nie ważne poczytasz sobie trochę mojej poezji.

Rada dla Ciebie ode mnie. Kiedy się denerwujesz lub ktoś zaczyna wysyłać negatywną energię podczas gry to go zmutuj. Od tego jest ta opcja, RIOT specjalnie dla graczy stworzył możliwość wyciszenia przywoływacza z nieodpowiednim zachowaniem. Zauważysz wtedy, że gry będą szły Ci lepiej kiedy będziesz skupiał się na swojej robocie a nie na odpisywaniu debilowi który ciągle klnie i wyni swój team.

Powodzenia w solo q.

Opublikowano

Tak jak pisałem , dziękuje wszystkim za rady , odpowiedzi , a gra na liniach skończyła się bardzo szybko i przeniosła na mida , więc z farmieniem średnio było . :c

2wg4nlj.png

Opublikowano

Tylko nie zganiaj na swój team w tym przypadku bo oni Ci raczej nie przychodzili na mida z pomysłem żeby ukraść Ci trochę minionów.

Nie byłeś w silverze

Nie byłeś w piekle

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

Racja, nie byłem w silverze i raczej nigdy tam nie trafię. Jednakże gram bardzo często ze znajomymi którzy siedzą w silverze żeby pomóc im wyjść z tego diabelskiego szaleństwa. Wiele rzeczy widziałem w platynach i diamentach, ale niektóre akcje na poziomie silvera mnie po prostu załamują. Ja sam osobiście nie oceniam poziomu gracza od dywizji, chyba, że ktoś siedzi cały sezon w silverze i nie może z niego wyjść bo gra słabo to wtedy zmienia kolej rzeczy ;)

Opublikowano

A jednak trafiłem. Uwierz, że tutaj w 13 minucie adc i jungler potrafią siedzieć na midzie i kraść farmę (co jungler zrobił jeszcze przy swoich 3 gankach). Nie żebym jakoś narzekał, ale taka prawda.

Serio serio

Don't touch me, bitch I'm famous

Opublikowano

Silver to najgorsze gówno do jakiego może się wejść. W brązie widać lepszych graczy. Jungler, który nie gankuje, a jak już to wbija się pod enemy wieże/zabiera farmę a potem płacze, że przegrywam gdy siedze na linii vs 3 bo top i jungle zgankowało, adc który nie farmi i feeduje a potem wszystko to wina supporta, top który siedzi całą grę na topie a i tak ma najniższą farmę, mid który feeduje a potem afk, support który podpierdala całą farmę i kille a potem płacze, że adc nie ma dmg. No kurwa. Do tego faza laningu kończy się tutaj szybko i nie da się nawet pofarmić. w 3 robią barona a gdy 2 od naszego teamu nie żyje a w enemy każdy żyje a potem płaczą, że przegrali tf i enemy zrobiło barona a to wszystko wina np. adc który miał 10 sec do respawnu bo zjeby mu nie pomogły uciec.

Tak wygląda praktycznie każda gra w Silverze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...