Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Full ap support

kkoondzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ;) Czytam sobie różne rzeczy na internecie i nagle natknąłem się na zdanie: ''NIGDY NIE BUDUJ AP SUPPORTÓW!!''. Czasem lubię zagrać full ap Anką czy Morganą na supporcie (oczywiście w early gram jak support potem idę buildem typowo pod ap carry). Możecie mi wyjaśnić dlaczego nie grać full ap i czy to wgl prawda?

Opublikowano

Anką się gra AP . Normalnie ją budujesz, ale kupujesz poza tym wardy i tą rozbudowaną starożytną monetę.

Lepiej na supporcie ( nie licząc annie ) kupować itemki, które pomogą ADC/teamowi tj. Tygiel Mikaela, Omen, Zbocze góry itp

Opublikowano

Ależ oczywiście, że buduje się supportów pod AP - po prostu nie każdego i nie budujesz tak dużej ilości AP aby zostać AP carry. Budujesz za to przedmioty natury wspomagającej - w końcu od tego jesteś, skoro grasz na pozycji "support - prawda? Istnieją jednak supporci - jak Nidalee (nie komentujcie) czy Annie, których podstawowa rola nie przewidywała ich na tą pozycję i lepiej będą się skalować z obrażeniami niż z innymi przedmiotami.

Dla pozostałych postaraj się wybierać itemki takie jak "Twin Shadows" lub "Ohmwrecker" oraz oczywiście jeden z przedmiotów "trójcy" dla supportów tj - Frost Queens Claim, Face of The Mountain lub Talisman of Ascension. Mikael's Crucible to genialny przedmiot dla supportów, którzy potrzebują regeneracji many i nie specjalnie są "w walce" - nie muszę chyba pisać jak zabawnie gra się Soraką z taką ilością leczenia. Zwykle każdego supa - poza typowo "tankami", staramy się zbudować pod tą magiczną liczbę 100 AP.

Oczywiście - czasem lepiej będzie zbudować się AP - to już zależy od sytuacji - jednak często bardziej przyda się Twojej drużynie uleczenie ADC, niż 20 dodatkowych obrażeń które zadasz z którejś umiejętności.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ja buduje zawsze item albo ta monetke albo szczesliwy lodowy cos tam.. to co daje ap zloto i reg many

a potem buduje itemki pod ap np zhyonie, rodofage, rylai to co ma hp/pancerz jakieś przydatne bierne :)

Opublikowano

Halo, mamy sezon 4, teraz nie budowanie Anki, Morgany czy Lulu na suppie pod full AP to trolling. Chujowe, bezużyteczne itemy z S2/3, które trzeba było budować, bo no skille cię cisnęły że "omg build support items morons" poszły w zapomnienie, a Anka na suppie robi wiekszy DMG od mida.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

@ up Ilu graczy, tyle opinii i tyle stylów gry.

Stwierdzenie, ze na supporcie buduje się przedmioty na supporta jest moim zdaniem z gruntu złe.
Oczywiście - jeżeli chodzi o wcześniej wspomnianą Triadę: Frost Queens Claim, Face of The Mountain lub Talisman of Ascension to jest to podstawa każdego buildu.
Ale kupujemy ten przedmiot właśnie po to, aby później móc pozwolić sobie na coś większego niż tylko Ruby Sight Stone - jak np. Randuin gdy gramy Leoną lub Iceborn Gauntlet na Taricu. Musimy dostosować się drużyny - jeśli potrzeba tego utility, które może dać tylko support - idziemy po nie, jeżeli nasza drużyna ma już mnóstwo utility - pickujemy wtedy coś "ciekawszego". Oczywiście nawet ja nie jestem fanem Rabadona na supporcie (chociaż w late-game to kto wie?) ale pragnę też zauważyć, ze wiele przedmiotów "dla supportu" posiada wbudowaną pewną ilość AP, sięgającą aż do 80 punktów w Banner of The Command (że o 20% cdr nie wspomnę) - a jest to przecież przedmiot z założenia dla supportu i kosztujący 2400G.

Uważam, ze to nic złego, że support buduje DUŻE przedmioty i jest to źródło większej ilości zabawy dla osób tej roli się parające. 
Ogólnie FuLL AP to może nie, ale pewne ilości to 100% jak najbardziej!

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ja polecam budowanie supportów pod ap jak i pod "supporta" ale na threshu polecam lecieć z monetką i reszta tank ^^ A masterki pod tanka ad + Maxowanie E
Annką gram bardzo często i polecam robienie jej ap + delikatny tank np Różdżka wieków Rylai lub też zonhya na samego adc. Więcej pancerza jest równo znaczne z mniejszym dmg

14 lat  

Opublikowano

Moim zdaniem support, który nie ma itemu na wardy na ranku powinien mieć blokowane rankedy do końca sezonu:D Może oczywiście kupować itemki dające + teamowi + ap, ale jak widzę, gdy ktoś idzie na bota nidalką/annie i kupuje 650 ap to mnie zaczyna roznosić...

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Może i ładowane w build full ap nie jest zawsze dobrym pomysłem, ale zdarzało się wiele razy, że to support wyccarował grę xD

Np. Annie full AP, czy też Lulu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...