Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przeciążenie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z serwerem gdy go włączę zaraz się wyłącza bo przekracza limit pamięci ram

Hosting: fiberhost.pl

Oferta: Chest

Ram: 704mb

Co mam zrobić?

Zrzuty ekranu:

post-925494-0-45118600-1394902364.png

post-925494-0-64922000-1394902369.png

Pluginy:

post-925494-0-05399600-1394902443.png

Opublikowano

Pluginy mocno go obciążają. Nie polecam ci Fiberhost, bo to jedyny hosting, gdzie takie rzeczy mają miejsce. Musisz kilka usunąć te, które ci najmniej są potrzebne. Ewentualnie mapa może być za duża.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Miałem ten sam problem, od administracji otrzymałem odpowiedź:

Na pakiecie CHEST teoretycznie nie powinno być pluginów, Pan natomiast wgrał ich bardzo dużo i to jest skutek. 

[NOZO] Zatrzymanie serwera z powodu przekroczenia limitów obciążenia 

-- Pozdrawiamy, Biuro Obsługi Klienta

Mimo, że miałem tylko 10 pluginów...

8GD2ala.png

Opublikowano

Teraz było 1600mb/704mb i serwer od razu padł

Ok na chwile obecną usunąłem 5 pluginów i zużycie to 645mb/704mb i wgrałem silnik Spigot

Opublikowano

@up

Tylko że on nie ma skripta ;] Zobacz sobie liste pluginów (na górze) 

Opublikowano

Jedyne co możesz zrobić usunąć bukkit'a i wgrać standarda. Lub zmienić hosting. Fiberhost ma to do siebie, że jest bardzo przeciążony kilkoma pluginami.

Opublikowano

Nie mogę usunąć multiverse bo zrobiłem sobie serwer lobby survival skyblock creative i forfun w jednym

EDIT: Zaraz podam światy i ich rozmiary

Opublikowano

Na tyle ramu zrobiłeś serwer lobby z 4+ światami i tyloma pluginami? Jeszcze 20% z tego są kompletnie nie potrzebne. Już masz odpowiedź dlaczego żre tyle ramu ;)

Opublikowano

Nie mogę usunąć multiverse bo zrobiłem sobie serwer lobby survival skyblock creative i forfun w jednym

EDIT: Zaraz podam światy i ich rozmiary

To gratulacje dla ciebie!! Mistrz .... Na takie rzeczy to nawet 1gb nie starcza a ty wypadasz z 700mb.... widać że nie miałeś za dużego budżetu na serwa...

usuń pluginy i światy a póżniej pogadamy.Patrząc na twój profil i tematy na pewno nie masz więcej niż 12lat.Widać że nawet regulaminu na fh nie czytałeś jest tam napisane że nie można używać pluginów zwiekszających sloty.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Światy:

Lobby - 5,77 MB

CreativeDzialki - 82,3 MB

IslandWorld - 21,8 MB

Survival - 50,1 MB

ForFun - 7,51 MB

Czytałem ale nikt nie chce wchodzić jak widzą że tylko 8 slotów więc ustawiłem 4000 slotów

Opublikowano

Jeśli chcesz utrzymać taki serwer to kup lepszy pakiet, 700 mb z tyloma pluginami i mapami to samobójstwo dla serwera.

Jesli pomoglem daj Like.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...