Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy wyjsciu z brazu ...

PokerFacePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"przez op teamy" ... a nie przyszło ci do głowy, że to ty jesteś słaby?:-)

Nienawidzę takiego podejścia, z nim nigdy nie wyjdziesz z brązu i najwyraźniej tam jest twoje miejsce.

Opublikowano

No a gdybym ja, lub inni gracze powyzej Golda grali u ciebie bysmy wygrywali 95% meczy? Ucz sie po prostu graj, z takim podejsciem daleko nie zajdziesz.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Z taką farmą, buildami nie będziesz wygrywał sorry. Skilluj może wyjdziesz, powodzenia.

Opublikowano

wtf ignite na adc? I don`t think soo..

Popracuj nad buildami btw. 30minuta 100 farmy? Jesteś tam, gdzie twoje miejsce ;f

Opublikowano

Rozumiem, że szukasz kogoś z kim będziesz mógł grać rankedy i kto wycarruje Cię z brązu. Cóż - nie sądzę aby wybiegali do Ciebie z radością inni gracze i z radością i okrzykami rzucali się aby Cię wyciągnąć. Zanim jednak przestaniesz czytać ten post uważając go za kolejny hejterski komentarz to czytaj dalej. Normalnie czytając jakieś poradniki nauczyłbyś się czegoś ale napiszę Ci mniej więcej co mi się nie podoba w Twoim sposobie gry.

#1 - runy
Są tragiczne. Musisz stworzyć inne, uniwersalne dla postaci AP i AD.
W tym temacie znajdziesz runki: 
http://www.mpcforum.pl/topic/902797-masterki-i-runy-lol/

Kup je jak najszybciej.

#2 - postaci
Grasz dużą ilością różnych postaci. To źle, ponieważ zapewne żadną z nich nie potrafisz grać naprawdę dobrze. W brązie nie liczy się tak naprawdę jaką postacią grasz, tylko jak nią grasz. Graj tym, czym wychodzi Ci najlepiej. Coś takiego jak counterpick w brązie nie istnieje, bo nawet w srebrze jestem w stanie grajac Teemo zgładzić wiele innych postaci, które w teorii mnie kontrują tylko dzięki temu, że wiem jak tym Teemo grać ogólnie i przeciwko tym postaciom.

#3 - farma
Musisz nad nią popracować. W 40 minucie rzadko przekraczasz 150 farmy - gdzie dla ADC jest to karygodne. Zagraj customy itp, na których będziesz starał się wyfarmić do 70 w 10 min. To taka minimalna granica którą powinieneś osiągać.

#4 - strategia
 To, że jesteś 5/0/0 nic nie da, jeżeli ciągle siedzisz na midzie. Powinieneś, a nawet MUSISZ pomagać innym liniom - nawet tym nobskim. Musisz roamować - jeżeli Twoja drużyna naprawdę sobie nie radzi, możesz nawet chcieć kupi mobilitki i biegać wszędzie gdzie możesz. 
Staraj się grupować - przykładowo, wczoraj przegrywałem grę potwornie - w pewnym momencie byliśmy 2-15. Następnie ja (support Teemo 0/4/1, nie pytaj) zroamowałem na Mida, gdzie Ryze 0/5 dostał triple killa. Następnie poszedłem na topa, gdzie najpierw Garen dostał dwa fragi. Potem zwołałem tam resztę drużyny, gdzie zabiliśmy 3 kolejne osoby, spushowali wieże i zabili jeszcze dwóch - bez straty fraga, co poważnie pozwoliło nam odrobić straty. Wróg zwyczajnie nie spodziewał się, że zamiast cierpieć na każdej linii samotnie, zbierzemy się i zaczniemy wybierać ich pojedynczo. ;)

Miałem też taką grę, gdzie Anivia z mojej drużyny miała 12 fragów i zginęła tylko raz czy dwa, ale nie interesowało jej nic poza farmą i tym, ze ktośtam zabrał jej fraga. Była sukwą, wyzywała resztę drużyny i oczywiście przegraliśmy,pomimo tego, że Anivia mogła nas wycarrować - i zrobiłaby to. Ale była sukwą.

Wiesz - my tutaj na forum nie lubimy raczej płaczu osób typu - " mam słabe drużyny ale tak naprawde jestem dobry i siedzę w brązie przez swoja drużynę". Parę lat doświadczenia na tym forum każe mi i wielu innym osobom nie żywić nic innego poza pobłażliwym szyderstwem do autorów tematów typu Q_Q.

Ogólnie poczytaj jakieś tematy na forum - poszukaj, nie bój się zajrzeć na dalsze strony działu League of Legends - myszka wytrzyma trochę scrollowania. Poszukaj jakichś tutoriali, czy to tekstowych czy filmowych. You tube jest tego pełen.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...