Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja OS X na laptopie z procesorem AMD

mieciu0077

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie.

Od dawna chciałem na moim laptopie Dell Julsku-28_A 5110 (z procesorem AMD A8-3500M) zainstalować (nie na VirtualBoxie tylko bezpośrednio) OS X (obojętnie jaką wersję).

Na początku patrzyłem po prostu na poradniki "How to install OS X on PC", ale żaden nie działał (ani na VirtualBoxie, ani bezpośrednio na komputerze).

Potem przeczytałem gdzieś, że ten OS X nie szedł, bo mam procesor AMD (oczywiście wcześciej próbowałem przez Kernel_Cache="\amd", ale też nic to nie dawało). Więc zacząłem próbować z poradnikami typu "How to install OS X on AMD PC", ale również nic z tego.

Stąd moje pytanie: Czy ktoś z was mógłby podesłać mi link do poradnika, który działa na laptopach z AMD albo powiedzieć mi co robię źle?

Pozdrawiam,

Dominik

1351969276-U240495.png

Opublikowano

znajdź dystrybucje na Amd i najlepiej pod lapek z prockiem od Brazos w górę

czy się uda to już twój problem co posiadasz ale nie licz nawet na to że wszystko będzie działało jak należy jesli nie w 100% kompatybilne części z systemem masz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No właśnie wiem, bo jak są w internecie tematy o budowie Hackintosha, to piszą listę kompatybilnych płyt głównych, więc się zastanawiam, czy te niekompatybilne w ogóle nie pójdą, czy np. będzie kilka rzeczy systemowych nie działać..?

1351969276-U240495.png

Opublikowano

wystarczy jedna nie kompatybilna i już problemy

OSX jest na niektóre modele Latitude

tak przy okazji, każdy system zainstalowany na niekompatybilnym sprzęcie będzie nielegalny i jeśli zaczną się problemy nie licz na wsparcie za pomoca uaktualnień czy certyfikowanych sterowników

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...