Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem FPS w lolu

ihamt2YouTube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkim, od ostatniego patcha w lol'u mam pewien problem. Mianowicie chodzi o spadek FPS przy minionach oraz wieży. Chciałem zaznaczyć, że kupiłem laptopa jakiś miesiąc temu i wszystko mi plynnie chodziło bez żadnych spadków fps, dopiero po patchu wystąpił ten problem, kiedy ze 100fps+ spadały mi do 30-25fps. Aktualizowałem karte, defragmentowałem dyski, czyściłem rejstry - wszystko na marne, bo nic mi nie pomogło. Nie chce używac Game boostera, bo lapek powinien normalnie wyciągnąć nawet na średnich detalach .

Mój sprzęt :

Lenovo G 500, Intel Core i3-3110M CPU 2x 2,40 GHZ, 6 GB ram, zintegrowana karta Intel HD 4000 + dedykowana AMD Radeon HD 8500M Series. Proszę Was o pomoc 

ps. chciałem dodać, że wyłącznie i usunięcie MPB nic nie dało. :(  :(  :(

Opublikowano

Może załącza Ci się zintegrowana karta zamiast dedyka co skutkuje małymi fpsami ? Ja mam laptopa dużo lepszego i w lolu nawet dedyka odpalić nie mogę ale mi to nie przeszkadza bo na integrze mam 50-60 fps więc na luzie da się grać.

Opublikowano

Możliwe, że patch optymalizował lola co za tym idzie czerpie on mniej zasobów i Twój komputer myśli że nie potrzeba włączać karty dedykowanej wystarczy integra do możliwości gry... Chwilę pomyśl zanim coś napiszesz a nie mówisz, że mam czytać ze zrozumieniem czy coś. Ja próbuje pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...