Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Więc jak to było?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym, aby ktoś mi odpowiedział na dwa proste pytania dotyczące Biblii.

1. Podczas potopu, który trwał 40 dni i 40 nocy zginęli wszyscy ludzie i zwierzęta oprócz tych na Barce. I tu pojawia się moje pytanie. Czy ryby też zginęły?

2. Jak wiadomo Adam i Ewa byli pierwszymi ludźmi na ziemi. Bóg kazał im się rozmnażać. Mieli oni dwóch synów Kaina i Abla. Nie wiem do końca jak zadać to pytanie, ale może ktoś się domyśli bo chodzi mi o to, że facet z facetem i dzieci Adama i Ewy z ich dziećmi. W Biblii tego nigdzie nie ma.

Dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Nie wgłębiaj się w sprawy biblii bo cie chrześcijanie zjadą. Jeżeli masz wątpliwości co do tej książki to polecam zmianę wiary.

Jak to próbują mi udowodnić katolicy "Bóg pobłogosławił twoich rodziców i dzięki temu jesteś na ziemi, więc powinieneś mu dziękować" ~ legit.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

@up

CO ZROBIŁEŚ? Czaisz to że zaraz nastąpi nalot Katolików?! NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

1.Jebac biblie

2.Jebac boga

3.Jebac chrzescijanstwo

A wogole to biblia wyobraz sobie ze to ksiazka fantasy.

Powiedz mi, kogo obchodzą twoje fantazje seksualne? 

17052109001382846035.png

Opublikowano

1." zginęli wszyscy ludzie i zwierzęta oprócz tych na Barce" czytać ze zrozumieniem to w podstawówce uczyli..

No właśnie :)

Dlatego pytam czy ryby zginęły? 

Opublikowano

1.Tak, bo dany gatunek ryb żyje na danej głębokości o ile się nie mylę.

2.Adam i Ewa to przykładowa para ludzi.Jak wiemy, chrześćijaństwo nie zezwala na związki kazirodcze.Bóg stworzył też innych ludzi niezwiązanych ze sobą, żeby potem mogli dobierać się w pary i płodzić dzieci.

Opublikowano

Kolejni, którzy odkryli że dowodów na istnienie Boga nie ma. Brawa dla was, wygraliście życie. Całkiem prawdopodobne, że właśnie dlatego nazywa się to wiara, a nie np: wiedza.

Tylko po kiego atakować tych, którzy wierzą?

Biblii nie interpretuje się dosłownie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Witam!

1. Podczas potopu, który trwał 40 dni i 40 nocy zginęli wszyscy ludzie i zwierzęta oprócz tych na Barce. I tu pojawia się moje pytanie. Czy ryby też zginęły?

2. Jak wiadomo Adam i Ewa byli pierwszymi ludźmi na ziemi. Bóg kazał im się rozmnażać. Mieli oni dwóch synów Kaina i Abla. Nie wiem do końca jak zadać to pytanie, ale może ktoś się domyśli bo chodzi mi o to, że facet z facetem i dzieci Adama i Ewy z ich dziećmi. W Biblii tego nigdzie nie ma.

Dziękuję za odpowiedź.

2.Ewa- chodzi o wiele kobiet nie tylko o jedną ale została tylko ona wymieniona tak samo jak Adam,

1.Ciężko na to odpowiedzieć ale ryby raczej były i przeżyły 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Tak, dokładnie, wszyscy się jebali jak i gdzie popadnie

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

1.Jebac biblie

2.Jebac boga

3.Jebac chrzescijanstwo

A wogole to biblia wyobraz sobie ze to ksiazka fantasy.

Rodzice Cię naprawdę skrzywdzili. Przykre... :(

Do tematu.

1. Pewnie chodziło o ludzi o Rasę Ludzką. -Ryby zdychają i psy itp...

2. Nie odpowiem Ci na to pytanie, bo nie da się w racjonalny sposób tego wyjaśnić.

Powiem Ci ze kiedyś na spowiedzi zapytałem się księdza o jedną rzeczy. A mianowicie jak ta jest ze pierwszymi ludźmi byli Adam i Ewa a z historii wiemy że najpierw były dziwne stworzenia np. Dino:) też to daje do myślenia. Zapytaj księdza :)

Opublikowano

Mówiłem że katole się zjada? Mamy przykład powyżej Kappa

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

No to sobie bądź dumny, ciekawe jakbyś ty się czuł, gdyby ktoś wjechał na twoich rodziców z tekstem "skrzywdziliście swoje dziecko" ;)

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Nam w gimbazie tłumaczyli to tak, że to, że w Biblii jest mowa tylko o Kainie i Ablu to nie znaczy, że oni byli jedynymi dziećmi Adama i Ewy xD

Opublikowano

Nam w gimbazie tłumaczyli to tak, że to, że w Biblii jest mowa tylko o Kainie i Ablu to nie znaczy, że oni byli jedynymi dziećmi Adama i Ewy xD

A mi nie potrafili wytłumaczyć, gdy im mówiłem że skoro było 2 chłopów i nikogo więcej. Bo przecież w Biblii nie ma powiedzianego że Bóg stworzył kogokolwiek innego oprócz Adama i Ewy. Totalny non-sens. Następna rzecz, która mnie ciekawi w biblii to to że skoro tylko 2 ludzi stworzył i oni potem się rozmnażali itd. to jakim cudem jedni byli z nieodkrytej jeszcze wtedy Ameryki i innych miejsc?

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

A mi nie potrafili wytłumaczyć, gdy im mówiłem że skoro było 2 chłopów i nikogo więcej. Bo przecież w Biblii nie ma powiedzianego że Bóg stworzył kogokolwiek innego oprócz Adama i Ewy. Totalny non-sens. Następna rzecz, która mnie ciekawi w biblii to to że skoro tylko 2 ludzi stworzył i oni potem się rozmnażali itd. to jakim cudem jedni byli z nieodkrytej jeszcze wtedy Ameryki i innych miejsc?

Bo tak chciał Bug.

@top

1. Zwierzęta przeżyły tylko te, które były na barce.

2. Biblia jest tak napisana, że można ją interpretować na nieskończenie wiele sposobów.

Niepotrzebny ten temat bo zaraz się zjawią atole

Opublikowano

Kolejni, którzy odkryli że dowodów na istnienie Boga nie ma. Brawa dla was, wygraliście życie. Całkiem prawdopodobne, że właśnie dlatego nazywa się to wiara, a nie np: wiedza.

Tylko po kiego atakować tych, którzy wierzą?

Biblii nie interpretuje się dosłownie.

No tak, nie interpretuje się dosłownie. Wszystko napisane w Biblii to metafory. Kto tak powiedział? Papież bo bał się, że ludzie zmądrzeją i przestaną wierzyć a księża itd. kasy nie dostaną? Przez ponad tysiąc lat ludzie wierzyli dosłownie we wszystko co było napisane w biblii, ale gdy ludzie doszli do pewnego momentu w którym mogli udowodnić, że biblia to same kłamstwa, nagle okazało się, że to wszystko metafory i trzeba interpretować. Mądre. 

Witam!

Dziękuję za odpowiedź.

1. Wszystko zginęło oprócz istot na barce.

2. Adam i Ewa żyli 800 lat i mieli mnóstwo dzieci. 

Opublikowano

Po co wierzysz w te bzdury co są wypisane w biblii

Lepiej wierzyć w istnienie Boga niż w pokemony  <_< 

Biblii nie interpretuje się dosłownie. Ja jestem wierzący i za bardzo się w to nie wgłębiam 

Chodzę do spowiedzi i do kościoła kiedy mogę, a jak będzie z tym zbawieniem? Zobaczymy, według Biblii kiedyś wszyscy ożyją. Trzeba mieć własne zdanie na ten temat,a nie się słuchać innych

Opublikowano

Do fajnych szkół chodziliście jak wam na religii mówili, że Bóg stworzył tylko Adama i Ewę o.O Biblia nie jest księgą o codziennym życiu ludzi, tylko o dialogu między Bogiem a człowiekiem.Historia Adama i Ewy ma obrazować stworzenie ich przez Boga, życie w raju a potem sprzeciwienie się Bogu.W Biblii występuje też masa innych ludzi - Mojżesz, Hiob, Salomon, król Dawid itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...