Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Brak odejmowania życia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez zbędnego pierdzielenia mówie o co cho.

Na moim serwerze nie zabiera nigdy przy upadku życia potwory zabierają nie mam goda ani nic bez admina i op tez nie zabiera hp.

Pomóżcie.!

90858227232114326580.png

Opublikowano

Usuń cały folder z WorldGuard. Jest to zwykła flaga (według mnie) na wyłączenie obrażeń po upadku.

Nie piszę postów ani dla "lajków" ani dla ich nabijania , piszę je dla pomocy , nie liczy się dla mnie czy dasz mi czy nie tego "lajka" o którego każdy żebra , liczy się jakość.

Opublikowano

Zapomniałem dodać , że to jest w miejscu gdzie nie ma cuboida , ale sprawdze to z usunieciem folderu worldguard

90858227232114326580.png

Opublikowano

Cuboid nie musi być ustawiony , mogłeś przez przypadek wpisać komendę wyłączającą obrażenia na cały "świat".

Nie piszę postów ani dla "lajków" ani dla ich nabijania , piszę je dla pomocy , nie liczy się dla mnie czy dasz mi czy nie tego "lajka" o którego każdy żebra , liczy się jakość.

Opublikowano

Usunięcie folderu nie pomogło ...

90858227232114326580.png

Opublikowano

Gdy wpiszesz komendę /fly po upadku nie zabiera obrażeń , może ona to blokuje ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gdy wpiszesz komendę /fly po upadku nie zabiera obrażeń , może ona to blokuje ?

Nie bo nie uzywam fly :D

90858227232114326580.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W configu worldguarda jest chyba taka opcja 

disable-fall-damage boolean false 1.7

Disable the damage caused by falls.`

Wklejone z wiki http://wiki.sk89q.com/wiki/WorldGuard/Configuration/Bukkit

Jak zmienimy w configu disable-fall-damage z false na true to powinno nam zaczac zadawac obrazenia i przeciwnie jak zmienimy na false z true to nic nam nie bedzie zadawal obrazen upadek :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...