Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Infekcja: Zombie Survival

Haritirox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

swei3s.png

178.19.108.157:8209

Witam wszystkich, którzy zdecydowali się zerknąć cóż to takiego jest ten serwer z niecodzienną nazwą i równie niecodziennym rodzajem gamemoda. Mam nadzieję, że zainteresuje was ta prezentacja i zechcecie sami zobaczyć jak wygląda rozgrywka na serwerze. Przechodząc do sedna sprawy - chciałbym przedstawić serwer z gamemodem, nad którym pracowałem już od naprawdę długiego czasu. Może znajdą się osoby, które pamiętają mój dawny projekt "Las Barrancas Zombie mod", jest to niejako kontynuacja tego projektu, rozwinięta wiele, wiele nowych elementów.

Przeglądając listę serwerów, czegoś mi brakowało. Pospolite DMy, serwery typu Party, nic im nie odejmując, osobiście lekko mi się przejadły. Temat zombie w grach zawsze mnie interesował, więc szukałem głębiej. Owszem, istnieje całkiem sporo serwerów o tej tematyce, głównie dzielące się na 2 grupy: DayZ i TDM z rundami.

Nie znalazłem tego, co chciałem znaleźć. Postanowiłem więc stworzyć to samemu. Mowa tu o gamemodzie o tematyce zombie, ale zotwartym światem, gdzie trzeba walczyć o przetrwanie nie tylko z zombie, ale i z innymi graczami, zdobywać ekwipunek, pieniądze, uzbrojenie. Takie tytuły jak FalloutDead Island, czy nawet Borderlands inspirowały mnie do stworzenia takiego serwera. Przedstawiam więc Wam gamemod Infekcja: Zombie Survival.

vrfvr8.png

Jak już wspominałem, pracowałem nad nim od bardzo długiego czasu. Z krótszymi i dłuższymi przerwami. Efekt końcowy można zobaczyć na serwerze. Co więc takiego oryginalnego on zawiera?

* Ekwipunek

Podstawą przetrwania jest dobra broń. Ta, jak powszechnie wiadomo, nie rośnie na drzewach. Aby być liczącą się jednostką, należy na jeden z wielu sposobów zdobyć jak najlepsze narzędzie zagłady. Czy to zbierając pieniądze z wykonanych zadań, czy to polując na innych ocalałych, a może by tak zaufać szczęściu i poszukać jej w jednym z wielu miejsc do przeszukiwania? Broń dzieli się na 3 rodzaje: główna, drugorzędna i biała. Pozostałe elementy ekwipunku, takie jak żywność, medykamenty, żetony mogą zostać sprzedane lub użyte. Istnieje jeszcze trzecia możliwość: stracone w wyniku śmierci.

* Rozwijanie postaci

Oprócz standardowego systemu exp'a, podczas rozgrywki będziemy mieli okazję wyuczyć się za opłatą jednej z profesji typu bandyta, łowca zombie, medyk, każda zapewnia inny bonus, więc jest w czym wybierać. Jeśli chodzi o wybór skina, to nie jest to również prosta sprawa, bowiem poszczególne wyglądy są z początku zablokowane, a by je zdobyć trzeba spełnić określone warunki. A to zabić dwóch ocalałych, a to zdobyć kij golfowy, lub po prostu kupić w jednym ze sklepów z ubraniami. Będąc po drugiej stronie barykady - innymi słowy wcielając się w zombie, zabijając ocalałych ludzi, zdobywa się ważne punkty infekcji, dzięki którym rozwija się swojego zombie odblokowując kolejne specjalizacje, typy regeneracji zdrowia i początkowe zdrowie, by w końcu stać się maszyną do zabijania.

* Wydarzenia

Występujące losowo, przeróżne wydarzenia na terenie objętym kwarantanną są niezwykłą okazją dla ludzi walczących o przetrwanie i, jak co niektórzy, wzbogacenie się. Zmasowany atak zombie? Zrzucenie tajemniczego pakunku przez helikopter? Bądź uważny i wykorzystaj jak najlepiej nadarzające się okazje. Dla własnych korzyści, oczywiście.

* Frakcje

Dołącz do jednej z frakcji i walcz o panowanie nad terenami Las Barrancas. Praworządny Zakon Światła, a może brutalni wojownicy - Renegaci? Wybór należy do Ciebie.

* I wiele więcej

Nie chcę zbytnio się rozpisywać (co już, zdaje się, zrobiłem ), dlatego jeśli ktoś jest zainteresowany, zapraszam na serwer sprawdzić wszystko samemu.

2ni72px.png

- Wirus? Skąd się wzięło to cholerstwo? Tego chyba nikt nie wie. Znajdziesz i takich, co mówią, że to zamierzony eksperyment wojskowy, znajdziesz i takich, co twierdzą, że to najczystszy przypadek, jakich wiele na tym świecie. Jedno jest pewne - jesteśmy sami i nikt z zewnątrz nie ma zamiaru nam pomóc. Ba, to, że poddali okolicę całkowitej kwarantannie, zamiast zrzucić tu jakąś wielą bombę, to wystarczający akt łaski, psia jego mać. Wyobrażasz to sobie? Gdzieś na pustkowiach San Andreas, małe miasteczko i okolice pełne chodzących zombie, bandytów i czego tam jeszcze dusza zapragnie. Osada to jedyne bezpieczne miejsce w tej okolicy. Tu możesz pohandlować, porozmawiać, zjeść coś, zerknać na tablicę zadań. Wszędzie indziej czeka cię śmierć. Są jednak tacy, co chętnie wyprawiają się, by przeczesywać okolicę w poszukiwaniu cennych rzeczy. Powiem ci, że to tacy są tu najbogatsi. Jeśli chcesz się tu liczyć, musisz wyjść na miasto, jak to mówią. Kiedyś, światem rządził pieniądz. Teraz światem rządzi pieniądz i siła. Wiele się więc nie zmieniło.

103sx0m.png

sq7ggx.jpg

fck755.jpg

34671hx.jpg

14n0mex.jpg

261ixsn.png

HostName: ~()~ | Infekcja: Zombie Survival | ~()~

Address: 178.19.108.157:8209

Players: x / 20

Ping: 15

Mode: [PL] Infekcja: Zombie Survival

Map: ~ 0.3 ~

!Wrzucam na prośbę twórcy!

yiWCsl1.png
Opublikowano

server super.. tylkojest minus wielki ! server zrobiony pod rozrywke dla wielu graczy.. ;/ a nikt nie gra przerob go na to zeby bylo co robic samemu tez... np zabijanie zombie itd.. bo tak to nudy.. ;/

• 1 rok później...
Opublikowano

Serwer nie działa, jeśli twórcy są chętni do zrobienia kolejnej reklamy to zapraszam.
Reklamy robimy TUTAJ, przed zrobieniem prezentacji warto zapoznać się z zasadami panującymi w subforum.

who cares?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...