Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Twój komputer został zablokowany

FanBarcelony

Pytanie

Opublikowano

Siemka,dziś gdy logowałem się na pocztę wp wyskoczyło mi okno,że mój komputer został zablokowany itd

Poczytałem w internecie i ludzie pisali,ze to wirus,ale moj komputer normalnie chodzi.

Czy to jest ten wirus czy to jakaś reklama?Bo wyskoczylo mi to w nowym oknie przegladarki.

Z gory dzieki za pomoc

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no a co nie można? ;) ja miałem takiego wirusa co mi pół kompa rozpier**lił.Zrobiłem formata zainstalowałem Windows 7 Ultimate 32 bit (bo mam 2 GB ramu >:C) i jest git.

Racja. Nie lepiej wyczyścić kompa z wirusów i nie stracić danych. Lepiej walnąć formata! Usuńmy wszystkie fora komputerowe, przecież jak nie działa ci gra albo masz wirusa rób formata, może pomoże ^^

Gratuluje inteligencji.

@top

Przeskanuj tymi co napisał DnaloPub i ewentualnie możesz wstawić logi. Zobaczymy co tam siedzi. Chyba to tylko zwykły popup.

Opublikowano

Zrób kopie zapasową systemu... ja miałem na lapku wirusa który ze mam tam kartą kredytową przelew czy coś tam zrobić a oni mi odblokują... ( nigdy tego nie rób ) wczytałem kopie zapasową z przed 3dni i wszystko jest ok.

Dobre wirusy robią swoje kopie na całym systemie (wraz z kopią zapasową) więc cofanie systemu jest trochę głupim pomysłem.

Opublikowano

Po prostu wyskoczyło mi to okno i pisało,że mój komputer został zablokowany.Wyłączyłem to okno zresetowałem komputer i wszystko ładnie chodzi.

Chcę tylko wiedzieć czy to wirus czy zwykła reklama.

Opublikowano

raczej reklama ale jeśli chcesz się upewnić że to nie wirus pobierz

www.freedrweb.com/cureit/?lng=pl 

i przeskanuj. pobierz

www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ 

i użyj opcji skan i usuń/scan and clean.

Opublikowano

Możesz też ściągnąć malwarebytes anti-malware, najlepiej na na innym komputerze, i zgraj płytą na swój i przeskanuj. Lub tak jak mówi Dnalo przeskanuj Dr.Web Cureit!. Ostatecznie możesz zrobić livecd i odpalić z bootowania. Jest wiele opcji usuwania tego. : )

sygnaleparkour.jpg

18706.png

Opublikowano

To raczej reklama skoro zamknąłeś...takie wirusy to jest lajcik...wystarczy sobie formata zrobić lub uruchomić komputer w TRYB AWARYJNY i wyłączyć wszystkie niepotrzebne programy w uruchom/msconfig...

mhm, prawdziwy specjalista.. usuńmy wirusa za pomocą formata..

Opublikowano

mhm, prawdziwy specjalista.. usuńmy wirusa za pomocą formata..

no a co nie można? ;) ja miałem takiego wirusa co mi pół kompa rozpier**lił.Zrobiłem formata zainstalowałem Windows 7 Ultimate 32 bit (bo mam 2 GB ramu >:C) i jest git.

Opublikowano

To raczej reklama skoro zamknąłeś...takie wirusy to jest lajcik...wystarczy sobie formata zrobić lub uruchomić komputer w TRYB AWARYJNY i wyłączyć wszystkie niepotrzebne programy w uruchom/msconfig...

Opublikowano

Masa jest takich wirusów, które blokują komputer mało tego szyfrują cały dysk twardy... Ale wtedy to nic nie można zrobić a ty mówisz o przeglądarce hmmm 

Raczej polecam tak jak Dnalo napisał przeskanować na wszelki wypadek komputer ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Format nie usuwa zawsze wszystkiego.. niektore lepsze wirusy (jak np. ten o zablokowaniu pc przez policje) zostaja i trzeba wyzerowac dysk... 

Dla bezpieczenstwa zrob to co radzono wyzej oprocz formatu i reinstalacji systemu, do tego przy okazji wyczysc sobie rejestry...

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Zrób kopie zapasową systemu... ja miałem na lapku wirusa który ze mam tam kartą kredytową przelew czy coś tam zrobić a oni mi odblokują... ( nigdy tego nie rób ) wczytałem kopie zapasową z przed 3dni i wszystko jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...