Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na golda

Handloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zna ktoś jakikolwiek sposób na zarobienie golda w Terze? Aktualnie mam 26lv, więc prosiłbym o sposoby wykonalne na ten lvl. 

Opublikowano

Na tym lvl gold nie jest Ci do niczego potrzebny. Do 60 lvl spokojnie wystarczają Avatar Weapon'y + reszta gear'u choćby z questów. 

Zarabianiem gold'a zajmiesz się, jak już tą 60 wbijesz, wcześniej nie ma sensu, ani celu zbytnio ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Nie chodzi mi tutaj o grube tysiące, lecz o kilkaset golda na potiony, scrolle, itd. Znalazłem na YT taki filmik, napiszcie czy jest to opłacalne. 

Opublikowano

Nie no bez przesady, żeby marnować 1h na zdobycie 200g >.>

Moja rada jest taka... dobij 30lvl i śmigaj na Corsair Stronghold. Raz dziennie masz tam quest'a, który odpala się automatycznie po wejściu na tego battleground''a.

Wszyscy, którzy na niego się zapisali (30-60lvl) dostają na czas jego trwania ten sam gear, więc bez obaw, że 30lvl nic nie zdziałasz :P Braki odczujesz jedynie w skil'ach i braku crux'ów.

Wracając do tematu, po wygraniu CS'a, zaliczy Ci quest'a, oddajesz go i dostajesz nagrodę - Sea's Chest - wypada z niaj Strongbox Key + jakiś dodatkowy pierdołek :P Klucz wystawiasz na Trade Broker'a i już masz 400-470g ;) 

Quest ten wykonać można raz dziennie, resetuje się o 2 w nocy ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Wypróbuję także tego sposobu, ale chciałbym się dowiedzieć czy ludzie naprawdę kupują Healing Potiony IV za 1g za sztukę?

Opublikowano

Że tak zapytam się tutaj... Na jakiej instancji najlepiej zebrać golda na 60 lvl? {Serwer Arcadia} ;p

Co do zarobku na niskich lvl, misje, misje i jeszcze raz misje + instancje {sprzedawać itemy u Trade Broker`a} + codziennie robić bg {dużo expa}.

Opublikowano

@Renissance najlepiej to chyba złożyć sobie static'a na MCHM i sprzedawać quill'e - na Fraya schodzą po 32k - 2x MCHM dziennie z TeraClub'em i wychodzi 12k gold'a na głowe dla wszystkich 4 osób ze static'a + szansa, że poleci Mark of Bloodshed albo coś z WHHM gear'u non-soulbond'owego. Wiadomo warto latać SF / CW / KG i zbierać skrzynki ;) schodzą po 400g - jeśli masz farta lub lubisz ryzyko to otwieraj je - a nóż poleci Mark of Bloodshed i jesteś 60k do przodu ;)

Najbardziej prymitywną metodą na zarobek gold'a jest farma LoT'a (3 pierwsze mini-boss'y), ale to nie dla mnie, zbyt nudne, może Tobie się spodoba  ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...