Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie znajdę informacje nt. wymogów do bycia farmaceutą?

izari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przyszłości chciałbym być farmaceutą, ale po prostu nie wiem, gdzie szukać informacji na temat zarobków, wymogów itp. Mógłby mi ktoś podesłać linki, gdzie takowe mogę znaleźć? Z góry dzięki :)

Opublikowano

Moja była dziewczyna studiowała farmację. Dość ciężka sprawa, bo trudno się dostać i wcale nie łatwiej utrzymać.
Polecam rozpocząć przygotowania do rozszerzonej matury z biologii i chemii już teraz, bo w ogólniaku zawsze były ciekawsze rzeczy do roboty, niż rozwiązywanie zadań z Pazdro.
Zarobki ? Po jakimś czasie atrakcyjne, ale nie możesz patrzeć na pracę przez pryzmat kasy, bo czasem nie wszystko się człowiekowi udaje (mam tutaj na myśli chociażby znalezienie pracy). Rób to co lubisz i staraj się być w tym najlepszym a pieniądze przyjdą z czasem.
W większych miastach świeżo po studiach farmaceuta zarabia około 2 tysięcy, co chyba nie jest aż tak imponującym wynikiem, ale takie są realia :)
Życzę powodzenia i pozdrawiam.

f.png

Opublikowano

No wielkie dzięki za rady, ale jak piszesz, że ok 2 tysiące zarabiać można, to niezbyt zachęcajęce. No cóż, zobaczymy jak to wyjdzie, bo jeszcze zapas czasu mam ^^
Także dzięki.

Opublikowano

Nie mam zamiaru podcinać Ci skrzydeł ale niestety musimy brać pod uwagę realia.
Jeżeli chcesz być farmaceutą to staraj się zrobić wszystko żeby tak się stało.
Tak jak pisałem wcześniej, jeżeli będziesz dobry to pieniądze przyjdą z czasem, albo wyłowi Cię jakiś łowca głów i zaczniesz od wyższych stawek ;)

PS. Zawsze możesz też wyjechać za granice. Niemcy potrzebują teraz takich ludzi. 

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...